TRON STRAND

— Et storting med et rødt Ap, en kommunist eller to på vippen og en regjering med LO som mentor, må være en drøm fra LO-leder Gerd-Liv Vallas tid som ung-kommunist, sier Lars Sponheim.

Venstrelederen benytter enhver anledning til å hamre løs på Aps nære bånd til LO. Så også i går da han gjennomførte et nettmøte med avisens lesere.

Sponheim rakk ikke å svare på mer enn vel 10 prosent av spørsmålene på den timen han hadde satt av. En leser ville vite om sentrum er knust for alltid i norsk politikk.

Etter møtet utdypet han hva han mener om sentrum og særlig Senterpartiets veivalg:

— Jeg lærte en del om sentrumsretorikk av Anne Enger Lahnstein - nemlig det å være i stand til å finne løsninger på begge sider i politikken. For oss betyr det næringspolitikk til høyre og fellesskapsløsninger til venstre. Det er en god leveregel, og selve lakmustesten på sentrumspolitikken. Senterpartiet har, med sitt valg om bare å finne løsninger på venstresiden, tatt et historisk brudd med sentrum, og det har de gjort for overskuelig fremtid. Sentrumspolitikken må bygge på de to sentrumspartiene som er igjen - Venstre og KrF, sier Sponheim.