Slottet sendte mandag ettermiddag ut en pressemelding, der de redegjorde for kronprinsparets videre studieplaner. I minst ett år skal kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit bo i England.

I pressemeldingen heter det at "Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit ønsker å fortsette med sine studier fra høsten. Kronprinsen er kommet inn på en ettårig mastergradstudie (Master of Science Development studies) ved London School of Economics and Political Science (LSE). Han ønsker å fortsette studiene i internasjonal politikk, med særlig fordypning innen utviklingsspørsmål.

Kronprinsesse Mette-Marit skal også studere i London, men studieprogrammet vil bli endelig avklart på et senere tidspunkt. Dette medfører at Kronprinsfamilien flytter til Storbritannia etter sommeren og vil bosette seg i London-området. Familien planlegger å flytte tilbake til Norge i september/oktober 2003.

Kronprinsen og Kronprinsessen vil av naturlige årsaker begrense sine representasjonsoppdrag mens de er i England."

Hele familien

Hele kronprinsfamilien flytter til Storbritannia etter sommeren. De vil bosette seg i London-området.

— Familien får med seg en barnepike for Marius. Ut over det har vi ingen kommentar til det praktiske rundt flyttingen, verken når det gjelder stab eller andre ting. Det er heller ikke avklart hvor familien skal bo, sier Wenche Rasch til NTB.

Kronprinsesse Mette-Marit skal også studere i London, men det er ikke kjent hva hun skal studere.

— Hun sier at hun vil studere i London, men studieprogrammet er ikke klart ennå, så derfor kan vi ikke si noe om hva det blir.

— Hvilke ønsker har hun, da? - Det kan jeg heller ikke si noe om nå, sier Rasch til NTB.

MINDRE TID: Kronprinsparet kommer til å bruke mindre tid på representasjon når de flytter til England. Dette bildet ble tatt da paret kom hjem fra bryllupsreisen, og kronprinsen hadde fått nytt ferskt skjegg.
Foto: Scanpix