Samtidig oppfordret Lensmannen i Stjørdal om at folk langs kysten av Nordmøre og Trøndelag må være på utkikk etter den savnede. Politiets etterforskning er trappet ned inntil det eventuelt kommer nye spor i saken.

Etterforskningsleder Bjørnar Kyllo ved Stjørdal lensmannskontor sier til NTB at politiet regner det som sannsynlig at Hernes har falt i sjøen et eller annet sted på strekningen mellom Kristiansund og Trondheim.

Sporene slutter

Hernes skulle ha gått i land fra nordgående hurtigrute "Kong Harald" i Trondheim om morgenen 1. april. Politiet har opplysninger om at han var observert om bord en times tid etter at skipet forlot Kristiansund og kvelden 31. mars.

— Alle spor slutter om bord i båten, sier Bjørnar Kyllo.

Frivillige overtar

Bjørnar Kyllo opplyser at politiet i samråd med Hovedredningssentralen på Sola har vurdert nytten av å sette i gang søk med helikopter langs leia. En slik leteaksjon blir ikke satt i verk, fordi det aktuelle søkeområdet anses for stort, og fordi strømforholdene langs kysten gjør det vanskelig å avgrense søkeområdet.

I stedet blir fiskere, fritidsbåteiere, hytteeiere og andre som ferdes langs kysten, oppfordret til å se etter den savnede.

Flysøket mandag kom i stand etter at Norsk Aero Klubb satte fram et tilbud om å delta i letingen. Luftforsvarets flyskole på Værnes har også sagt seg villig til å legge opp sine turer langs ruter der det kan være mulighet for å finne den savnede 29-åringen, opplyser Bjørnar Kyllo.

Savnedes siste kjente klesdrakt beskrives slik: "Mørk pilot/army bukse, blå genser og mørke sko".

(NTB)