Etter den siste utviklingen i konflikten mellom Braathensansatte og Braathens, synes det klart at streikeviljen hos de ansatte i hvert fall ikke er svekket.

Nestformann i Handel og Kontor, Stein Kristiansen, konstaterer overfor Bergens Tidende at da meklingen ble utsatt var avstanden mellom tilbud og krav relativt stor.

— Det er ikke noen oppkonstruert tanke at det kan bli streik, og situasjonen etter styremøtet i Braathens mandag gjør det neppe lettere å komme til enighet, slår han fast.

Neppe fare for ferieturen

Direktør for Apollo i Norge, Leo Berbu, sier til Bergens Tidende at han har godt håp om at situasjonen i Braathens og lønnsforhandlinger ikke skal skape store problemer for avviklingen av sommerens chartertrafikk.

— Vi har hittil aldri måttet kansellere oppsatte turer på grunn av en arbeidskonflikt. Blir det konflikter har vi erfaring for at aksjoner i første rekke vil ramme vanlig forretningstrafikk og rutefly. Ingen synes å være interessert i å la vanlige norske ferieturister blir dem som er den tapende part i en konflikt. Vi har derfor god erfaring med at chartertrafikk får gå. Det har tidligere, under konflikter, vært nødvendig å sende passasjerer til Göteborg - og forskyve flyginger dit. Det heldigvis svært sjelden at dette har vært nødvendig, sier Berbu, som sammen med andre turoperatører til stadighet er i dialog med flyselskapene.

— Vi må selvsagt følge situasjonen nøye, og ha planlagt alternativer om det mot formodning skulle bli bruk for dem. Vi skal gjøre vårt ytterste for at ferien til våre kunder kan gjennomføres som planlagt, sier Berbu.

Satser på Bergen

Apollo har besluttet seg for å satse langt sterkere på Bergen fremover. Dette markeres med at tilbudet kommende vintersesong øke fra Gran Canaria med to nye reisemål. Det blir avganger også til Thailand og Sharm El Sheik i Egypt.