– Vi er fly forbanna over den behandlingen Gerd-Liv Valla har fått i mediene og LO-apparatet. De siste månedene har vært en eneste lang heksejakt på Norges mektigste kvinne.

Det var hovedbudskapet til Marielle Leraand på vegne av spontanaksjonen «Kvinner som støtter Valla» utenfor VG-bygget i Oslo lørdag ettermiddag.

Et hundretall fremmøtte hørte aksjonisten erklære mediene – og da VG som hovedeksponenten – for å være en reaksjonær kraft som var ute etter å felle Valla.

Leraand mener norske kvinner fortsatt hadde trengt Valla i kamp for rettferdig lønn, retten til heltidsarbeid, 6-timersdagen, i kamp mot vold mot kvinner, kriminalisering av horekunder og likestilling.

For mektig

– Valla var blitt for mektig for makta. Hun skulle felles, sa Marielle Leraand, til samtykkende tilrop fra deler av forsamlingen, som på improviserte plakater også kunne lese følgende paroler:

«LO trenger sterke kvinner», «Mannemakt og heksejakt, »Når man (n) snakker om mobbing”, «Kvinner støtter Valla». «Vi trenger kvinner som Valla».

Men ikke bare kvinner støttet demonstrasjonen. Eirik Nymoen (61), medlem av Transportarbeiderforbundet, sier til NTB at han er «mye enig i at mediene med VG i spissen har mobbet Valla».

Start, ikke slutt

– Jeg kan ikke uttale meg om Valla har mobbet Yssen, fordi jeg har ikke lest granskingsrapporten. Men jeg mener Valla har vært utsatt for en kampanje, hovedsakelig gjennom VG. Den har vært høyrestyrt i LO og Ap. Makta liker ikke å bli rispa i, sier Nymoen.

Han mener det ikke er siste gang vi hører om «Valla-saken».

– Den er altfor alvorlig til det, sier han med ettertrykk.

Det mener også Arne Byrkjeflot, leder av LO i Trondheim:

– Dette er starten og ikke slutten på Valla-saken.

Ingen fra VG-ledelsen stilte for å møte demonstrantene. Men det gjorde politiet, med to ryttere diskrét plassert med ryggen mot veggen ved Finansdepartementet, tvers over Akersgata.