— Vi kjenner ennå ikke kvaliteten på tipsene som er kommet inn. Men jeg vet at noen av tipsene allerede er lagt til side, mens andre blir det jobbet videre med, sier politiadvokat Morten Hojem Ervik i Oslo politidistrikt til NTB. Han tror ikke det vil komme spesielt mange tips i saken.

— Vi tror bare noen få personer kan ha kunnskap om hvor bildene befinner seg, så vi forventer færre tips enn vanlig, sier han.

Utbetaling

Dusøren vil bli utbetalt etter at maleriene «Skrik» og «Madonna» er kommet til rette og verifisert som ekte, opplyser politiet.

— Det er jo svært verdifulle malerier, og det må derfor være en størrelse på dusøren.

Han sier at politiet i samråd med Oslo kommune mener at dusøren vil kunne være et virkemiddel for å få bildene raskere tilbake.

— Vi har hele tiden vært optimistiske til at bildene vil komme til rette, og med dusøren håper vi det vil gå raskere, sier Ervik

Forsøkte å selge

En 37 år gammel mann fra Østfold ble pågrepet den 22. mars i år og utpekt som hovedmannen bak ranet. Den siktede skal ha forsøkt å selge de to maleriene, mener politiet.

Ved siden av 37-åringen er tre andre menn siktet etter ranet av de to stjålne Munch-maleriene på Tøyen 22. august i fjor. Alle sitter varetektsfengslet.