De åtte som allerede er pågrepet, er alle av pakistansk opprinnelse. De er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette, og flere av dem tilhører trolig A— og B-gjengen.

Varetekt Politiet holder kortene tett til brystet om etterforskningen, men bekrefter at de ikke er sikre på at gjerningsmannen er blant de åtte. Ifølge flere nettaviser er fem-seks personer fortsatt etterlyst.

— Jeg kan bekrefte at det er flere personer vi er interessert i å komme i kontakt med. Jeg ønsker ikke å si hvor mange, og om vi tror gjerningsmannen er blant dem, sier Bruusgaard til NTB.

Avhørene av de siktede blir ferdig i løpet av tirsdag kveld. Da blir det også bestemt hvor mange av dem som blir framstilt for varetektsfengsling onsdag.

— Siktelsen blir trolig frafalt for noen av dem, sier Bruusgaard.

21-åring utskrevet Den 21 år gamle mannen som ble knivstukket under oppgjøret, er en av de åtte siktede i saken. Han ble tirsdag utskrevet fra Ullevål sykehus, hvor han natt til tirsdag ble operert. Avhørene av mannen startet tirsdag ettermiddag.

Politiet vil ikke si om det var knivstikkingen som første til de dødelige skuddene ved 19.30-tiden mandag kveld. Bruusgaard er også forsiktig med å kommentere et eventuelt motiv for bandeoppgjøret.

— Jeg konstaterer at det har vært en rekke episoder de siste månedene i miljøet rundt A- og B-gjengen. Ting kan tyde på at drapet har sitt utspring i dette, sier politiinspektører.

Ifølge VG skal den drepte 27-åringen ikke være en av de sentrale medlemmene i A-gjengen. Mannen hadde nylig fått seg jobb som drosjesjåfør da han ble drept.

NTB