Den hovedtiltalte 37-åringen brukte en pratelinje på internett for å komme i kontakt med to 14-årige jenter i Bergen. Etter at han hadde sex-misbrukt dem mot betaling, skal han ha videreformidlet den enes telefonnummer til en annen mann på pratelinjen.

Også denne mannen, en 30-åring, skal ha sex-misbrukt 14-åringen mot betaling, ifølge tiltalen som Statsadvokaten i Hordaland har tatt ut. De to tiltalte mennene er bosatt i Nordhordland og Bergen, og skal bare ha hatt kontakt med hverandre på internett.

37-åringen erkjenner at han har hatt sex med 14-åringene, men nekter plent for å ha gitt den enes telefonnummer videre til 30-åringen. 30-åringen nekter enhver straffskyld.

Plukker opp mindreårige

  • En 19-åring fra Lindenes ble i Mandal herredsrett dømt til to års fengsel for å ha hatt sex med en 13-årig jente som han traff på internett.
  • En 31-årig trønder ble i Orkdal herredsrett dømt til fengsel i ett år og fire måneder, etter å ha hatt sex med to 13-åringer som han hadde truffet på en pratelinje på internett.
  • En 27-åring fra Nordvestlandet ble i Nes herredsrett dømt til 10 måneders fengsel for å ha ligget med en 13-åring som han ble kjent med på internett.
  • En 22-åring fra Stavanger ble i Stavanger byrett dømt til 14 dagers fengsel for å ha hatt sex med en 15-årig jente han ble kjent med på internett.
  • Nylig ble en mann i 30-årene varetektsfengslet i Moss forhørsrett, siktet for å ha hatt samleie med en 13 år gammel jente som han skal ha truffet på internett.

Politiet advarer

Politiet i Bergen har gjentatte ganger bedt tenåringsforeldre være på vakt mot hva barna deres driver med på internett. Noen av mennene på snakkelinjene har bare ett mål for øye: Å lokke unge, nysgjerrige jenter til sex.