Lørdag omkom en 31-år gammel MC-fører utenfor Bodø da han mistet kontrollen over sykkelen og braste inn i autovernet.

Motorsyklisten var på tur nordover mot Saltstraumen sammen med en annen MC-fører da han mistet kontroll over sykkelen og havnet i autovernet ved Tuv på riksvei 17 litt før klokken 18 lørdag ettermiddag, forteller politibetjent Odd-Ivar Pettersen i Salten politidistrikt til NTB.

Politi, ambulanse og redningshelikopter ble sendt til ulykkesstedet, men MC-føreren ble erklært død på stedet da disse ankom.

Kastet av sykkelen

Søndag morgen ved 7-tiden oppdaget en forbipasserende bilist en veltet motorsykkel i veibanen på riksvei 356 ved Drangedal i Telemark. MC føreren, en 60 år gammel mann, var blitt kastet av sykkelen og lå skadd i en helling 10 meter fra veien. Ifølge politiet i Telemark tyder mye på at MC-føreren har hatt for stor fart, og ikke klart svingen.

60-åringen ble kjørt til Sykehuset i Telemark i Skien, men skal ikke ha blitt livstruende skadd, ifølge politiet.

Hell i uhellet hadde også en motorsyklist I Rogaland søndag. Han kjørte inn i en flokk geiter som plutselig kom ut i veibanen ved Øvstabø sørvest for Hunnedalen søndag ettermiddag.

– Mannen ble brakt til Stavanger universitetssjukehus med luftambulanse, men slapp fra sammenstøtet uten alvorlige skader. En geit måtte avlives, forteller operasjonsleder Kjell Arne Sletthei i Rogaland politidistrikt til NTB.

Greide ikke svingen

Svingen ble for krapp også for motorsykkelen til et ektepar i 50-årene. De kjørte utfor på E39 i Halsa kommune i Møre og Romsdals lørdag ettermiddag.

Paret ble fløyet til St. Olav hospital i Trondheim, men slapp fra utforkjøringen uten alvorlige skader. Natt til søndag opplyste sykehuset at tilstanden var stabil og skadene lette for begge.

Til St. Olav hospital måtte også en MC-fører i 30 årene som kom over i feil kjørebane og krasjet med en bil i Rissa kommune i Sør-Trøndelag lørdag. Oljesøl på veien skal være årsak til ulykken som skjedde på riksvei 715 ved Hoksdal i Sør-Trøndelag. Tilstanden for mannen ble i helgen betegnet som kritisk.

Også for en 26 år gammel mopedist endte ferden søndag morgen på sykehus. Mopedisten veltet på Andebuveien i Sem i Vestfold søndag formiddag, men politiet har foreløpig ingen flere detaljer om ulykken. Det var ingen vitner til det som skjedde, ifølge operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt.

Mannen ble brakt til Ullevål universitetssykehus i luftambulanse. Sykehuset opplyste søndag til NTB at mannen har pådratt seg skader i hode, ansiktet og buken, samt bruddskader. Sykehuset betegnet søndag tilstanden hans som ustabil.