Flåten går snart ut i studiepermisjon fra pastorjobben i menigheten Levende Ord på Kråkenes. Han bekrefter overfor Agderposten at han har kjøpt tomt på Fevik mellom Grimstad og Arendal. Husbyggingen starter om få uker.

— Det er ennå ikke bestemt om jeg skal flytte dit, eller om jeg skal leie ut huset og bruke det som feriested, sier Flåten til avisen.

Pastoren har tette forbindelser til Skjærgårdskirken på Fevik. Flåten har vært rådgiver for pastor Glenn Rasmussen i fem år.

  • Glenn og jeg har et nært vennskap. Jeg ikke tiltre noen stilling ved Skjærgårdskirka, men er en naturlig del av menigheten, sier Flåten til Agderposten.

Det er pastor Glenn Rasmussens bror som bygger huset til Flåten på en tomt som Levende Ord-pastoren beskriver som «flott».

Husbyggingen fører til spekulasjoner om at Flåten er på vei til Sørlandsmenigheten.

Sammen med konen Olga har Enevald Flåten fått ett års studiepermisjon fra 1.august i år. Han mottar lønn fra Levende Ord i permisjonstiden.

Det har vært strid rundt pastorens lederstil i lengre tid. Ifølge Vårt Land forlot Flåten Levende Ords medlemsmøte 1.juni i raseri. Han marsjerte ut lenge før møtet var slutt fordi han ble konfrontert med sitt lederskap, bekrefter fungerende styreleder Leif Jacobsen overfor avisen. Deretter signerte ekteparet Flåten avtalen om studiepermisjon.