Fjordman er den anonyme bloggeren som hylles av terrorsiktede Anders Behring. Han frykter nå for sin sikkerhet, skriver Adresseavisen.

Redaktør av nettstedet Honestthinking, Ole Jørgen Anfindsen, sier han møtte Fjordman sommeren 2009 i forbindelse med Fjordmans bidrag til Anfindsens bok «Selvmordsparadigmet».

— Han nektet å oppgi sin identitet. Mitt og forleggerens krav var at han skulle møte meg ansikt til ansikt, uten å behøve å røpe sin identitet for oss. Han gikk med på det, sier Anfindsen til Adresseavisen.

Ordinær og intens

— Vi tok en øl og snakket sammen i to-tre timer. Hans fremtoning var helt ordinær, men han har en intensitet over seg i den forstand at han har sterke meninger, sier Anfindsen.

Han anslår at bloggeren er mellom 35 og 45 år. Sist han var i kontakt med Fjordman, var da han fikk en e-postmelding for to dager siden.— Han har overfor meg gitt uttrykk for at han er bekymret for sin sikkerhet. Tidligere har han sagt at han gjerne skulle sagt mer om seg selv, men at han ikke torde av hensyn til seg og sin familie, hevder Anfindsen.

Storhaug skremt

Hege Storhaug i Human Rights Service sier hun ble skremt av Fjordmans meninger da de møtte hverandre på kafé i Oslo i 2003.

— Ingen av oss som møtte ham kan i dag huske utseendet hans eller dialekten. Jeg har tenkt over dette i ettertid og må si at han var oppsiktsvekkende vag og anonym - helt motsatt av det inntrykket han gir i sine mange tekster, sier hun til Adresseavisen.

Hun beskriver Fjordman som en mann i 30-årene, 1,80 eller maksimalt 1,85 høy - og som en «vanlig, grå og kjedelig hverdagsnordmann».

— Jeg fant ham helt uinteressant som videre samtalepartner, han var veldig ubehagelig. Meningene var ekstreme, konspirasjonsteoriene sterke. Han hadde en overbevisning om at vi går mot en blodig borgerkrig i Europa. Han var overbevist om at norske politikere og kulturpersoner har gått i allianse med islamistiske krefter for å utradere vår kultur, sier Storhaug.

FN-soldat

Ifølge Storhaug opplyste mannen at han var tidligere FN-soldat.

— Han virket ideologisk forkvaklet, og var fullstendig overbevist om sin egen verden og virkelighetsforståelse, sier hun.

Politiet varslet tidligere denne uken at det vil avhøre Fjordman i forbindelse med etterforskningen av terrorangrepene, og han har sagt til NRK at han skal bidra. Ifølge Dagbladet kjenner politiet Fjordmans identitet.

— Han vil bli avhørt. Det er naturlig for oss å snakke med ham, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Vårt Land tirsdag.