Redningsmannskaper fra en rekke instanser lette søndag kveld etter mannen, som ble meldt savnet av familien tidligere på dagen.

– Familien meldte mannen savnet søndag ettermiddag. Han er fra Sør-Karmøy og skulle ut på skøyter, opplyser operasjonsleder Torger Stødle i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Dermed ser det ut til at er andre gang denne helgen at det har vært storaksjon på Karmøy etter at folk har gått gjennom usikker is under skøyting på vann i vestlandskommunen.

Lørdag kveld døde en 54 år gammel mann etter å ha gått gjennom isen på Fotvatnet på Karmøy.

Problemer

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding søndag klokken 13.45 fra AMK-sentralen i Haugesund om at en person hadde gått gjennom isen på Sandvatnet på Ferkingstad på Karmøy. 22 minutter senere var et Sea King redningshelikopter på stedet.

Politi, brannvesen og redningsmannskaper fra Norges Røde Kors rykket ut, men hadde store problemer med å lokalisere stedet der mannen sist var sett.

– Vårt problem er at råken har lukket seg. Isen er så dårlig at forholdene stadig forandrer seg. Vi vet faktisk ikke nøyaktig hvor mannen ble observert, sa operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB to timer etter at søket var igangsatt.

Undervannskamera

Politi, Røde Kors, Folkehjelpen og sivile yrkesdykkere deltar i letingen, som er lokalisert til vestsiden av Sandsvatnet, som igjen ligger ved Ferkingstad på vestsiden av Karmøy.

En såkalt ROV – en fjernstyrt undervannsfarkost – skal settes inn i letingen.

Ifølge politiet har dykkerne meldt om svært dårlig sikt i vannet.

Operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt opplyser til NTB at det var et par på tur i området rundt Sandvatnet som meldte fra om at de hadde hørt rop om hjelp fra vestsiden av vannet. En mann lå i en råk og kavet.

– Paret måtte gå et stykke for å nå fram til stedet. Mannen var derfor ute av syne en stund. Da paret kom i posisjon, var mannen borte. Innen vi kom til stedet var råken gått igjen, sier operasjonslederen.

Advarer

Operasjonslederen kommer med en skarp advarsel til folk mot å gå på islagte vann på Karmøy, og for den saks skyld andre steder på Vestlandet.

– Jeg kan ikke få sagt sterkt nok at isen på Karmøy må betegnes som livsfarlig. Vi vil på det aller sterkeste advare folk mot å bevege seg ut på islagte vann, ikke bare på Karmøy, men også på islagte vann ellers på Vestlandet. Isen er meget utrygg, sier Trond Friberg.