— Regelen forbindes oftest med forhold knyttet til dårlig vær med vind, nedbør og tåke. Men i år opplever vi mange steder i fjellet at folk ringer for å be om assistanse, skriver Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding.

Skiføret endrer seg betydelig utover dagen i det milde været. Derfor får mange problemer med å komme frem på ski, forklarer Røde Kors.

Mildvær og bløt snø er heller ikke lettere for hjelpekorpsenes mannskaper. De har store problemer med å komme frem med snøscooter i den bløte snøen. Norges Røde Kors informasjonssentral på Golsfjellet kommer derfor med følgende oppfordring:

— Folk som skal på ski i områder med høy dagtemperatur må følge merkede og oppkjørte løyper. En skitur tidlig på dagen er å anbefale bare man vender i tide.

Til nå i påsken har mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps behandlet nær 600 pasienter. Det er om lag halvparten så mange som i hele påsken i fjor.

De fleste skader er brudd og forstuinger.

— Slike skader er det flest barn som får i alpinanlegg. Mens det er flest voksne som pådrar seg slike skader ute i terrenget. Det har til nå vært 200 transporter med snøscooter og det er normalt, skriver Røde Kors i pressemeldingen.