Inga Sverdrup

Før retten avsluttet forhandlingene forrige uke, rakk 56-åringen så vidt å begynne på sin forklaring. Mannen forklarte da at han hadde lånt penger av en person som nå er død. For å betale gjelden sin, skulle han låne ut sin egen lastebil til en ukjent mann. Mannen som lånte lastebilen skal imidlertid ha fått problemer med bilen, og 56-åringen ble tilkalt. Han skal ha kastet seg i konas bil og kjørt hele veien fra Drammen til Stavanger der lastebilen skulle befinne seg. Der ble det etter en stund klart at det ikke var nødvendig med 56-åringens assistanse likevel, og han returnerte til Drammen samme dag uten å ha sett lastebilen sin.

Dommer Helge Bjørnestad startet forhandlingene i dag med å uttrykke sterk tvil over denne forklaringen.

— Jeg har litt problemer med at du kjørte helt til Stavanger, hvor du skal ha ventet i flere timer på beskjed, og så returnerte til Drammen uten å ha sett lastebilen din en eneste gang. Er du sikker på at det ikke var du som kjørte lastebilen til Stavanger?

— Ja, jeg kjørte konens bil, svarte skipperen.

-Og det er du helt sikker på?

-Ja det er jeg.

56-åringen har innrømmet at han senere fikk beskjed om å oppbevare to pakker. Det viste seg at disse pakkene inneholdt våpen. Politiet har funnet våpen og utstyr brukt under Nokas-ranet både i en bod eid av 56-åringen, og i og under båten hans "Gamle Henningsvær"

56-åringen forklarer seg nå om båten og hans økonomiske forhold.