«Advokaten»: Mye kulturell og økonomisk kapital. Kjøleskapet er bygget inn i eik eller annet edelt treverk. Har dyre vaner, drikker fin vin, er opptatt av at møbler og andre ting skal være representative. Maten skal være eksklusiv, indrefilet er en sikker vinner. Har det ryddig hjemme. Leser Aftenposten, ser på NRK. Hører på klassisk musikk, og går gjerne på Torsdagskonserten. En god representant for gruppen er kaffekonge og Bergens-ordfører Herman Friele.

«Læreren»: Mye kulturell kapital, mindre økonomisk kapital. Har kjøleskap med magneter og familiebilder. Drikker billig vin, og er opptatt av at innredningen hjemme skal være spesiell og vise hvem de er. Har det rotete. Spiser mye eksotisk mat. Hører på P2, er glad i jazz eller annen kvalitetsmusikk. Leser Dagbladet og nyere norsk skjønnlitteratur. Typisk representant: skuespiller Helge Jordal.

«Mekleren»: Mye økonomisk kapital, mindre kulturell kapital. Har kjøleskap i børstet stål, helst med innebygget isbitmaskin. Drikker gin & tonic. Hører på listepop. Leser VG og ser på TV 2. Kjører slalåm. Går på fancy utesteder som «Metro» i Bergen. Har tv fra Bang & Olufsen, gjerne flatskjerm. Leser selvhjelpsbøker av typen «Hvordan bli mer effektiv på møter». Typisk representant: investor Carl Fredrik Seim, som ble rikskjent da han kjøpte opp verftet Mjellem & Karlsen og slo det konkurs.

«Drosjesjåføren»: Beskjeden kulturell og økonomisk kapital. Har utrangert kjøleskap med øljekk i en tråd. Drikker øl, røyker rullings, spiser hurtigmat. Når de går på restaurant, er de mest opptatt av å få mye mat på tallerkenen. Reiser på billige sydenturer. Leser Se og Hør, kiosklitteratur og Søndag Søndag. Ser på TVNorge. Hører på P4 og dansebandmusikk. Er lite fysisk aktiv. Typisk representant: rallykjører Martin Schanche (selv om han har en god del penger).