— To personer er truffet av skudd og alvorlig skadet, og to personer er knivstukket, forteller operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 1.30 natt til torsdag og undersøker nå om hendelsen kan ha sammenheng med et masseslagsmål og skyting på det samme stedet 25. juni.

Tre av de skadede er innlagt på Ullevål, mens sistemann ble behandlet for kuttskader i ansiktet på Legevakten, skriver Aftenposten.no.

Ingen pågrepet

Tre eller fire menn i 20-årene løp fra utestedet langs Torggata etter skytingen. Ingen er pågrepet i saken ved 4-tiden torsdag morgen, skriver NTB.

— Politiet er nå på stedet og foretar undersøkelser, heter det i en pressemelding fra Oslo-politiet torsdag morgen.

Vitner har opplyst at noen av de involverte har somalisk bakgrunn, skriver VG. Ifølge avisen så øyenvitner en av personene kaste et jernrør i en container.

— Det var krangel inne på utestedet. Da dørvaktene tok de involverte med ut på gaten, skjedde skyteepisoden, sier innsatsleder Lisa Dunham til avisen.

Også skyting i juni

Natt til 25. juni var det også skyting i samme området, men da ble det «bare» skutt i luften i forbindelse med et masseslagsmål. Masseslagsmålet 25. juni involverte et 30-talls unge mennesker, mange av dem av somalisk opprinnelse.

Det er ikke kjent om hendelsen i juni har sammenheng med skytingen og knivstikkingen i natt, men det er noe politiet åpenbart kommer til å undersøke.

SLAGSMÅL: Politiet sjekker om hendelsen kan ha sammenheng med et masseslagsmål og skyting samme sted 25. juni.
HANS O. TORGERSEN