Tre personer ble skadd i kollisjonen, to av dem alvorlig.

Byrettsdommer Hallvard Hauge, som leder Sefos Oslo-avdeling, bekrefter at etterforskningen har begynt.

— Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar. Det kan også være aktuelt å avhøre noen vitner. Hvis vi er heldige, er vi ferdige med avhørene i neste uke, forteller Hauge til NTB. Deretter vil Sefo skrive sin innstilling til Statsadvokaten.

Våpen De fire betjentene som blir avhørt tilhørte to enheter som fulgte etter bilen. Fluktbilen ble kjørt av en 28 år gammel kvinne, og hun hadde med seg en 30 år gammel mann som passasjer. De to var blitt observert i Enebakk mens de lastet våpen inn i bilen, en liten Mazda lastebil.

De to kom seg gjennom en veisperring satt opp av politiet ved å true med våpen, men flere politibiler fulgte etter.

Da fluktbilen kjørte inn på E6 i feil retning skal forfølgelsen ha blitt avsluttet. Bare noen hundre meter inn på motorveien, ved Mortensrud utenfor Oslo, kolliderte bilen med en motgående bil. Den 35 år gamle mannen i denne bilen ble alvorlig skadd i det kraftige sammenstøtet.

Mannen ble operert ved Ullevål sykehus, og hans tilstand ble mandag morgen beskrevet som alvorlig, men stabil. Mannen, som måtte skjæres løs fra bilvraket, hadde skader i ansiktet og brystet, samt bruddskader.

Mannen som satt i fluktbilen har også bruddskader og ble operert på Ullevål sykehus. Hans tilstand betegnes som alvorlig, men stabil. Kvinnen slapp unna sammenstøtet med lettere skader.

Politiet opplyser at det ble funnet to våpen i fluktbilen.

Likhetstrekk Hallvard Hauge sier til NTB at saken minner om saken som nylig var oppe i Oslo byrett, der to politibetjenter sto tiltalt for grov uforstand i tjenesten etter en politijakt. Biljakten på en ransmistenkt mann på E6 i Oslo i 1999 endte med at en småbarnsmor døde. Begge de to politibetjentene ble forrige uke frikjent i byretten, som mente at biljakten ikke innebar "unødig fare for andre veifarende".

— Det er riktig at det er en del likhetstrekk, vi må bare konstatere det, sier Hauge til NTB.NTB