Tre voksne og et barn dro mellom klokken 13 og 14 torsdag fra Melbu i en 18,5 fot stor fritidsbåt av typen Bella 572. De skulle over Hadselfjorden til Fiskebøl. De hadde kontakt med venner på mobiltelefon, men klokken 14.45 torsdag ble samtalen brutt.

Turen over fjorden skulle normalt ta mellom 10 og 15 minutter. Da det var klart at de fire ikke hadde kommet fram, meldte pårørende fra til politiet klokken 21.24.

– Vi har fått bekreftet at fire personer er funnet omkommet. Alle ble funnet i et avgrenset leteområde. Politiet vil nå sette i gang undersøkelser. Inntil alle pårørende er blitt varslet, går vi ikke ut med navn, alder eller kjønn på de omkomne, opplyser operasjonsleder Grete Birkeland i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Ifølge lokalavisene Nordlys og iTromsø.no var de omkomne en mann og en kvinne i 30-årene og et tolv år gammelt barn som alle var bosatt i Melbu, samt en mann i 60-årene som var bosatt i Tromsø.

Kriseteam

Klokken 9.45 opplyste politiet at to av de fire var blitt funnet omkommet i sjøen. Like etter klokken 11 opplyste Hovedredningssentralen Nord-Norge til Dagbladet.no at de to siste av de savnede var blitt funnet omkommet.

Hadsel kommune kalte tirsdag inn et kriseteam for å ta seg av de pårørende, melder NRK.

– De skal ta seg av de nærmeste og de berørte på best mulig måte. Det å ta seg av mennesker i en sånn situasjon er åpenbart viktig fokus. En slik ulykke preger helt klart lokalsamfunnet, sier ordfører Kjell Børge Freiberg i Hadsel kommune.

De pårørende og berørte blir trolig samlet på rådhuset i kommunen i løpet av langfredag.

Det var lett sørlig vind og ikke noe som tydet på alvorlige værforhold i det aktuelle tidsrommet da båten la ut, men Hovedredningssentralen Nord-Norge tar forbehold om at det kan ha vært lokalt dårlig vær. Båtføreren skal ha vært godt kjent i området.

– Var redde

Årsaken til ulykken var fredag formiddag ikke kjent, men Hovedredningssentralen mener noe må ha skjedd akkurat på det tidspunktet telefonsamtalen ble avbrutt torsdag ettermiddag.

– Et eller annet skjedde klokken 14.45, men vi vet ikke hva. Ifølge de som snakket med dem på telefon skal de ha indikert at de var redde, sier vakthavende redningsleder Frode Iversen.

Kystvaktskipet Barentshav bisto i søket med to lettbåter. Redningsskøytene Kaptein Skaugen og Knut Hoem, samt tråleren Andøybuen, deltok også. Natt til fredag deltok et redningshelikopter i letingen, men returnerte til Bodø på grunn av begrensninger i flytiden. Et småfly fra en flyklubb deltok også.

Båten var fredag formiddag ennå ikke blitt funnet. Hovedredningssentralen antar at båten er sunket. Det ble funnet noen gjenstander, men det var fredag formiddag for tidlig å si om de stammer fra båten.