Det opplyste SøndreBuskerud politidistrikt fredag ettermiddag.

Saken ble førstetterforsket som et mistenkelig dødsfall, og Kripos ble koblet inn. Etter hvertble det klart at etterforskerne sto overfor et drap.

Undersøkte biler

Den drepte ble funnet nærmest ved en tilfeldighetda politiet undersøkte biler som sto parkert ved gatekjøkkenet, og som det varkommet inn klager på.

Bilen han ble funnet i, er en litauiskregistrert, gråVolkswagen Passat stasjonsvogn.

Den foreløpigeobduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt (RMI) ble klar torsdag ogviser at den avdøde, en ennå ikke identifisert mann i 30-40-årene, ble påførtskader.

Politiet koblet også inneksperter på utenlandske, kriminelle nettverk fra prosjektet Grenseløs. Detteer et samarbeid mellom Kripos og politiet i Buskerud, Telemark, Vestfold ogAsker og Bærum for å stoppe de organiserte nettverkene av vinningskriminellefra Øst-Europa.

Så bilen søndag

Ut fra registreringsskiltene har bilen ikke værtinnblandet i politisaker i Norge tidligere, ifølge lensmann Svein Kristensenved Sande lensmannskontor.

En kvinne har fortalt tilVG at hun så bilen allerede søndag, og at en mann da var i ferd med å vaske deninnvendig. Bilvinduene skal ha vært dekket til.

— Det så ut som det varhengt håndklær eller noe annet foran vinduene, sa kvinnen.

Først onsdag ved 11-tidenfant politiet den døde mannen i bilen på parkeringsplassen ved Tollerudgrillen.

Politietholder pressekonferanse om saken klokken 1700 fredag.