-To av pasientene kommer fra Moss, en er fra Onsøy og en fra Fredrikstad, sier politioverbetjent Øivind Sveistrup ved Moss politistasjon til NTB.

Den fjerde pasienten, som er fra Fredrikstad, ble kjørt til sykehus torsdag formiddag. Tilstanden er foreløpig ikke kjent. Metanolforgiftning kan være dødelig.

-To av de andre pasientene er alvorlig forgiftet og står i fare for varige men. En av dem har trolig mistet synet, sier Sveistrup.

-Denne pasienten har drukket av en 10 liters plastflaske. Det er nifst, fordi det kan bety at vi snakker om et stort parti smuglersprit med sterk konsentrasjon av metanol, sier han.

-Vi er bekymret, for å si det mildt. Politiet vet hvem som har solgt denne plastflasken, og forsøkte torsdag formiddag å pågripe mannen. Han ble imidlertid ikke funnet i sitt hjem.

En annen av pasientene har drukket fra polflaske av merket Koskenkorva, mens en annen har fått i seg den livsfarlige spriten fra en Hammer Vodka-flaske.

-De kan imidlertid ha tappet spriten over på disse flaskene selv, sier Sveistrup.

-Sprit eller annet brennevin av ukjent opprinnelse må ikke inntas, advarer politiet. Omfanget og spredningen av det livsfarlige partiet sprit er foreløpig ukjent. Minst to av pasientene er kvinner. Alle de syke er voksne personer.

(NTB)