Alle de fire som omkom var fra Åsnes kommune. De fire er:

  • Jon-Ola Løvmo Lie, 18 år fra Arneberg i Åsnes.
  • Karl Even Lynne, 17 år fra Flisa i Åsnes.
  • Vegard Reinholdt Håndstad, 18 år fra Arneberg i ÅsnesRolf Erik Ryen, 19 år fra Gjesåsen i Åsnes.

Det var totalt syv personer i bilen.

Én av de tre som ble skadd i ulykken, en 18 år gammel mann, ble fredag ettermiddag overført til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Tilstanden hans er ikke lenger livstruende, får NTB opplyst. Skadene blir betegnet som alvorlige, og tilstanden hans var fredag kveld ustabil. 18-åringen har pådratt seg indre skader og bruddskader.

To 18 år gamle menn som pådro seg brannskader i ulykken ble fredag overført til Haukeland sykehus i Bergen. Tilstanden til begge to ble av sykehuset fredag ettermiddag betegnet som alvorlig, men stabil.

Tok fyr

Politiet fikk melding om ulykken klokken 04.42 fredag morgen. Forbipasserende hadde oppdaget en russebil, en Chevrolet Van, som hadde kjørt av veien på en relativt rett strekning like ved Norske Skogs anlegg i Braskereidfoss. Ulykken skjedde noen få minutter etter klokken 04.30.

— Russebilen kjørte av veien og i en fjellknaus og begynte å brenne. Den ble raskt utbrent. Vi fikk melding om ulykken fra en russebil som kom kjørende bak, forteller Fengsrud.

Da redningsmannskaper kom fram til stedet sto bilen i brann.

Det lyktes å få tre av personene i bilen ut, og de ble raskt brakt til sykehuset i Elverum, cirka 20 kilometer unna.

Flagget på halv stang

Redningsarbeidet pågikk fortsatt ved ulykkesstedet ved 8.30-tiden fredag.

— Politi og biltilsyn holder på med åstedsundersøkelser så veien forbi ulykkesstedet er fortsatt stengt, opplyser Fengsrud.

Krisesenter for pårørende er opprettet på Flisa Legesenter, og det ble fredag morgen flagget på halv stang over hele kommunen.

Russebilen kan ha vært på vei fra et treff med annen russ på Elverum.

— Det har ikke vært noen russetilstelning på Elverum som har krevd politiets tillatelse. De har i så tilfelle trolig vært på et utested hvor allmennheten har adgang, sier politibetjent Dyre Antonsen ved Elverum politistasjon.

FIRE DØDE: Utforkjøringen skjedde i en slak kurve på riksvei 20 ved Braskeidfoss i Våler.
FOTO: OLAV URDAHL, AFTENPOSTEN