En 19 år gammel mann mistet livet da bilen han satt i, kjørte av veien i Kongsvinger i Hedmark natt til søndag.

– Det var en gruppe på fem ungdommer som satt i personbilen. Føreren forsøkte en forbikjøring, men mistet kontrollen over bilen, og det endte med at bilen kjørte ut, sier operasjonsleder Geir Bekkedal i Hedmark politidistrikt til NTB.

Lørdag ettermiddag omkom en 18 år gammel mann og en 50 år gammel kvinne i en frontkollisjon på E18 øst for Arendal. En mann (55) ble kritisk skadd i ulykken.

En ung mann døde etter en elgpåkjørsel ved Vardalsåsen i Oppland fredag kveld.

Natt til lørdag ble en mann i slutten av tenårene sendt til sykehus med alvorlige hodeskader etter en utforkjøring ved Kirkenær i Grue i Hedmark.

Advarer

Politiet i Hedmark melder om fire tilfeller av høy fart og promillekjøring samt én utforkjøring blant ungdom i helgen. På Hamar ble en 21-åring tatt for å ha holdt en gjennomsnittsfart på 140 kilometer i timen på en strekning på 12 kilometer. Han hadde i tillegg promille. Politiet er betenkt.

– Det er grunn til å be folk ta seg sammen. Natt til søndag var det tre kuldegrader og det begynner å bli glatt på veien. Fortsetter dette, kan det bli flere stygge ulykker framover, sier operasjonsleder Egil Solberg i Hedmark politidistrikt til NTB

Høy risiko

Politiet får støtte av Trygg Trafikk, som peker på at unge bilførere er sterkt overrepresentert på ulykkesstatistikken. Tidligere i år foreslo de en prøveordning der ungdom kun burde få førerkort på prøve, og forbud mot å kjøre bil i helgene.

– Høyrisikogruppen er de mellom 16 og 24 år. Helgens hendelser viser at vi ikke må slutte å jobbe med holdninger hos ungdom, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk til NTB.

28 personer mistet livet på norske veier i forrige måned, mot 21 i samme måned i fjor.