— Jeg kan bekrefte at fire personer har omkommet etter en trafikkulykke på E 39 ved Trysbakken i Søgne, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland til fvn.no.

— To av de omkomne var 18 år mens de to siste var 20 år, forteller Osaland.

De fire omkomne er alle hjemmehørende i Mandal-regionen, skriver Lindesnes Avis' nettutgave.

Front mot front-kollisjon

Det var like rundt klokken 19.00 fredag kveld at en personbil og en lastebil kolliderte front mot front. Ifølge operasjonsleder gikk den første meldingen ut på kollisjon mellom lastebil og personbil. Innsatsleder Rune Langeland opplyser til vårt team på ulykkesstedet at personbilen havnet i feil kjørefelt i en sving og havnet inn under lastebilen.

Alle tilgjengelige redningsenheter ble raskt sendt til stedet. Men de fire satt fastklemt i bilvraket og livene sto ikke til å redde.

— Kriseteamet i kommunen er satt i funksjon. Klokken 9 lørdag morgen skal vi møtes på rådhuset og diskutere hvordan vi skal takle denne tragedien videre, sier ordfører Alf Gottfred Møll i Mandal kommune til Fædrelandsvennen på nett.

Ifølge ordføreren er tre av de omkomne fra Mandal, mens den siste er fra en av nabokommunene.

Uklar årsak

Føreren av lastebilen kom fysisk uskadd fra ulykken.

— Vi har kontaktet firmaet der føreren er ansatt, og han blir tatt hånd om av bedriftshelsetjenesten, opplyser operasjonsleder Osaland.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Politiet jobber på stedet, og veien er stengt i begge retninger på ulykkesstedet.

— Vi kan foreløpig ikke si noe om hva som er årsaken til ulykken. Vi jobber med tekniske undersøkelser, og veien er sperret inntil vi er ferdige på stedet, sier Osaland til NTB.

Lastebilen var på vei i retning Kristiansand, mens personbilen var på vei i retning Mandal da ulykken skjedde.

— De omkomne er foreløpig ikke identifisert. Det kan se ut som lastebilen har veltet over personbilen, som nærmest er knust, opplyser operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til NTB.

Også kriminalteknikere og Statens vegvesens ulykkeskommisjon har kommet til Trysbakken.

Veien vil ventelig være stengt på begge sider av ulykkesstedet i flere timer. Køene var i kveld flere kilometer lange.