Kvisler har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 26. januar i år, samme kveld som Benjamin Hermansen ble drept på Holmlia i Oslo. Politiet begrunnet kravet om forlenget varetekt med faren for bevisforspillelse og gjentakelse.

Aktor opplyste i rettsmøtet at opplysninger om telefonsamtaler den siktede foretok den dagen Benjamin Hermansen ble drept, har ledet fram til to navngitte personer. Disse er foreløpig ikke avhørt av politiet, og forhørsretten mener derfor at det er en fare for at Kvisler kan påvirke disse to vitnene.

Familiebesøk Den siktede 21-åringen har fortsatt brev— og besøksforbud i fengselet, men fra nå kan han likevel få besøk av foreldrene og søsteren sin.

I kjennelsen fra forhørsretten kommer det fram at retten mener mistanken mot Ole Nicolai Kvisler er styrket, fordi den foreløpige obduksjonen av den drepte 15-åringen tyder på at han ble stukket med to forskjellige våpen.

Kvisler og drapssiktede Veronica Andreassen (18) har utpekt Joe Erling Jahr (19) som hovedmannen. Jahr har til nå ikke villet forklare seg for politiet.

Ferdig i mai Politiet mener at drapet ble planlagt i en leilighet hvor Kvisler, Andreassen og Jahr befant seg i forkant av drapet. I denne leiligheten var også Petter Gundersen (21), Erik Lauritsen (20) og ei 17 år gammel jente fra Kristiansand. De tre sistnevnte skal ha oppholdt seg i leiligheten da drapet skjedde. De er siktet for medvirkning til drapet.

Politiet regner med å ha etterforsket ferdig drapet på Benjamin Hermansen i løpet av mai.

(NTB)