Ingen fra Hordaland eller Sogn og Fjordane er med i politiets første offisielle oversikt. Navnene er:

  • GUNNAR LINAKER . Født 07.07.88, fra Bardu (Utøya)
  • TOVE ÅSHILL KNUTSEN . Født 31.07.54, fra Oslo (Regjeringskvartalet)
  • HANNA M. ORVIK ENDRESEN . Født 21.03.50, fra Oslo (Regjeringskvartalet)
  • KAI HAUGE . Født 31.07.78, fra Oslo (Regjeringskvartalet)

I en pressemelding skriver politiet:

«Fredag 22. juli ble Norge rystet av terrorangrepene i Oslo sentrum og på Utøya. Svært mange mennesker mistet livet, og familier over hele landet har mistet sine nærmeste.

Politiet har ansvar for å identifisere de omkomne og ivareta de pårørende. Oslo politidistrikt offentliggjør herved de første navnene på omkomne. De pårørende er informert om at navnene vil bli offentliggjort og har samtykket til dette.

Pårørende vil bli kontaktet av egne pårørendekontakter fra deres lokale politidistrikt. Politiet minner om at politiets pårørendetelefon 81502800 fortsatt er i drift.» LES OGSÅ: Alle overlevende fra Bergen i god behold

Nye navn hver kveld

Politiet sa på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at de ville begynne å offentliggjøre navn på politi.no i kveld, med navn, alder og bostedskommune til den enkelte omkomne.

Navnene til de omkomne vil bli publisert fortløpende klokken 18 hver kveld til listen er fullstendig.

Nettsiden til politiet fikk problemer lenge før den annonserte publiseringen klokken 18.

«Så betryggende som mulig»

Engasjerte ungdommer fra hele landet og deres familier ble rammet angrepene på Regjeringskvartalet i Oslo og AUF-leiren på Utøya forrige fredag.

— Identifiseringsarbeideiet pågår for fullt. Noen navn er klare, og det er satt i sving varsling av pårørende. Pårørende skal kontaktes av lokalt politi, forteller visepolitimester Sveinung Sponheim.

Han sier at politiet har stor forståelse for utålmodighet i forhold til offentliggjøringen av navnene.

— Men det er viktig at det skjer på en så betryggende måte som overhodet mulig.

Mandag justerte politiet antall drepte på Utøya ned til 68, og antall drepte i Regjeringskvartalet opp til åtte. Dermed ble tallet redsert fra 93 til 76 totalt.

19 kritisk skadd

Tallet kan imidlertid øke igjen. 19 personer ligger kritisk skadet på sykehus.

Politiet sier også det fortsatt pågår «omfattende arbeid på Utøya».

— 30 politifolk foretar finsøk, og det foregår også et omfattende søk med avanserte hjelpemidlene i vannet. Det skal ikke være noe ugjort i denne saken for å finne de savnede, sa stabssjef Johan Fredriksen tirsdag ettermiddag.

LETER FORTSATT: Politiet saumfarer strendene på Utøya. Dette bildet er fra mandag. Politiet opplyste på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at det fortsatt foregår omfattende søk på øyen.
SCANPIX