Politiet fikk ved 1-tiden natt til torsdag melding fra en norsk kvinne på 20 år som opplyste at hun var blitt voldtatt. Politiet rykket ut til stedet og pågrep en tysk statsborger og tre litauiske statsborgere.

— Det er snakk om en tysker på 43 år og tre litauere på 21, 39 og 32 år. De trenger alle tolk, noe som gjør at de trolig ikke avhøres ferdig før fredag, sier politiadvokat Pål-Fredrik Kraby ved volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Mulig varetektsfengsling

Kraby opplyser at det jobbes mot å varektsfengsle de fire, og at en avgjørelse om dette tas fredag.

Alle de fire er siktet for å ha voldtatt kvinnen på Oslo Fjordcamp, som ligger ved Hvervenbukta i bydelen Ljan i Oslo. Alle de involverte bodde på campingplassen, men det er foreløpig uavklart om kvinnen hadde møtt mennene ved en tidligere anledning. Politiet opplyser at det var alkohol inne i bildet under hendelsen.

Ønsker vitneopplysninger

Voldtekten skal ha skjedd ute i et grøntområde på campingplassen. Politiet har foretatt en full teknisk undersøkelse av stedet, men sier at det er for tidlig å si noe om spor i saken. De ønsker nå hjelp fra vitner som kan ha observert hendelsen.

— Vi jobber med en kartlegging av mulige vitner. Vi ønsker opplysninger fra personer som har vært i området i halvtimen før og etter midnatt, sier Kraby.

Den angivelig voldtatte kvinnen ble kjørt til voldtektsmottaket etter hendelsen. Hun skal ikke ha blitt påført andre voldsskader enn selve voldtekten. Kvinnen vil bli avhørt senere torsdag eller fredag, ifølge Kraby