Kapteinen ble i Romerike tingrett i juni i fjor dømt til seks måneders fengsel. Men nå har lagmannsretten redusert straffen hans til 120 dagers fengsel, etter at han hadde anket, skriver Dagbladet.

Mens tingretten dømte kapteinen for å ha startet flygingen på Gardermoen, mener en enstemmig lagmannsrett at det å gå inn i cockpiten mens flyet står parkert, ikke innebærer «å fly» i luftfartslovens forstand.

Det var i november 2003 at flygeren ville ta av fra Gardermoen med 55 passasjerer om bord. Han ble stanset av politiet som hadde fått et tips av de øvrige besetningsmedlemmene. Tre av de sju besetningsmedlemmene testet positivt på blåseprøven og politiet stanset deretter avgangen.

En flyvertinne ble i tingretten dømt til 45 dagers fengsel, mens annenflygeren fikk saken sin utsatt. Han er fortsatt tiltalt for grovt brudd på luftfartsloven, men det har ikke vært mulig å stevne ham for norsk rett fordi han har gjort seg utilgjengelig for politiet.

Kapteinen, flyvertinnen og annenflygeren har i ettertid sagt opp jobbene sine i British Airways.

Den planlagte flyavgangen skulle gått fra Gardermoen klokken 7.45 11. november 2003. Besetningen hadde kvelden før vært på en fuktig bytur i Oslo som satte sine tydelige spor også neste morgen.