Huset vil de nærmeste dagene bli gjennomgått for å finne brannårsaken.

Overbefal ved brannvernet i Herøy, Roger Myklebust, opplyser til NTB at alle fire var brakt ut av det nedbrente huset ved 16-tiden. De nærmeste dagene vil ruinene blir gjennomsøkt i jakten på brannårsak.

– Huset er totalt utbrent. Vi har ikke kunnet gå gjennom alt på grunn av skadene. Det vil først skje i løpet av de nærmeste dagene, sier Myklebust, som opplyser at brannfolkene sent søndag ettermiddag ryddet sammen utstyret før de skulle sikre branntomten og debrife mannskapene.

15-20 brannfolk var med i slukkingsarbeidet.

Fire savnet

Fortsatt er ingen av de omkomne identifisert, men politiet valgte søndag ettermiddag i samråd med pårørende å gå ut med navnene på fire unge som er meldt savnet etter tragedien. De savnede er i alderen 17 til 22 år, tre av dem fra Herøy, den fjerde fra Hareid.

De savnede er:

Kelly Nerland Remøy, 22 år, Herøy

Steffen Myklebusthaug, 22 år, Herøy

Marius Voldsund, 20 år, Herøy

Kamilla Grimstad, 17 år, Hareid.

Les også: Sjokk og sorg i Herøy

Ifølge opplysninger som politiet har mottatt var det fest i huset i løpet av natten. Det er rapportert om at over 20 personer har vært inn og ut av huset, opplyser informasjonsrådgiver Erland Schei i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Det brannherjede huset var utleid, men det skal ha vært disponert av andre personer på tidspunktet for brannen.

Utelukker ikke flere

– Vi kan dessverre ikke utelukke at flere enn de fire omkom i brannen, men det er ingenting som tyder på det. Det vil først bli klarlagt når det er trygt å gå igjennom ruinene. Foreløpig har vi konsentrert oss om å få ut de omkomne, sier informasjonsrådgiver Erland Schei til NTB.

Det var naboer som klokken 6.36 søndag morgen meldte fra til politiet om brann i et eldre trehus i et villaområde på Flusund i Herøy kommune. Knappe to timer etter kom meldingen om at brannen var slukket.

Politiet kunne raskt bekrefte funn av fire omkomne mens en femte kom seg ut i live. Mannen, som er i 20-årene, er undersøkt av helsepersonell og er ikke kommet alvorlig fysisk til skade.

Ifølge Schei fikk politiet og kommunen flere bekymringstelefoner fra folk som ville vite om deres pårørende har oppholdt seg i huset.

Ukjent årsak

Årsaken til brannen er fortsatt ikke klarlagt. Det kan først skje etter grundig brannteknisk gjennomgang over helgen.

Sunnmøre politidistrikt har bedt om bistand fra Kripos til teknisk etterforskning. Også en krimtekniker fra Ålesund bistår politiet.

– Vi kan ikke si noe om hvor brannen har oppstått eller årsaken. Først må vi gjennomsøke huset. Vi har vært i kontakt med eier, men har foreløpig ingen informasjon å gi, sier informasjonsrådgiver Erland Schei til NTB.

Herøy kommune åpnet sentralbordet i forbindelse med brannen på Flusund på Bergsøy. Pårørende kan ringe telefon 70 08 13 00. De vil bli viderekoblet til kriseteamet i Herøy.

Også Kirketorget i Herøy kirke holdt åpent utover søndag ettermiddag.

Stein Arne Lille?y
Ekornesvåg, Svein Ove