For første gang bekrefter Siv Jensen at hun ble informert om sexpåstandene mot Trond Birkedal høsten 2009.

Aftenposten. no konfronterte i kveld Frp-leder Siv Jensen med uttalelser partiets generalsekretær Geir A. Mo kommer med til Aftenposten lørdag. I intervjuet sier at han ble kjent med sexpåstander fra en da 15 år gammel gutt høsten 2009.

— Har Siv Jensen sittet på samme informasjon som deg om påstander mot Birkedal?

— En del av rutinene som gjelder i denne typer saker, er at jeg rapporterer til min overordnede. Det har jeg også gjort i denne saken, sier Geir A Mo i intervjuet.

Geir A Mos overordnede var Siv Jensen.

Kjente til sex-påstandene

I kveld har ikke Siv Jensen vært tilgjengelig for Aftenposten.no, men gjennom sin kommunikasjonsrådgiver Frode Martin Stie sier hun følgende:

— Jeg kan bekrefte at Geir Mos uttalelse er korrekt.

Det er tidligere kjent at Frp høsten 2008 fikk et varsel om Trond Birkedal. Det ble da ført samtaler mellom partiet og 15–åringen som kom med påstandene. Saken ble varslet videre. 15–åringens bistandsadvokat Hege Salomon sa tidligere i uken at det var Geir A Mo som var den blant partitoppene som visste om sakens omfang.

Nå bekrefter altså Siv Jensen selv at hun også har vært orientert .

Trond Birkedal var Frps ordførerkandidat i Stavanger og ble først siktet for å ha snikfilmet nakne menn på sitt eget bad. Han er varetektsfengslet for to uker. Siktelsen ble senere utvidet til også å omfatte seksuell omgang med en mindreårig.

Birkedal har selv bedt om å bli fritatt fra alle sine verv i partiet.

Siv Jensen sa til TV2 tidligere i kveld at hun beklager overfor 15 –åringen hvis han ikke har fått god nok oppfølging av partiet.

FpU-leder visste om sexanklage

Fredag kveld melder VG Nett at lederen for Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Ove Vanebo, at han var orientert om sexanklagene en 15-åring rettet mot Trond Birkedal.

Etter tidligere å ha nektet å svare på om han visste om saken som ble kjent for offentligheten i begynnelse av uken, innrømmet Vanebo fredag at han ble varslet om den.

Vanebo avviser derimot rykter om at han skal ha bedt 15-åringen om å slutte å spre rykter.

— Jeg har aldri bedt folk om å holde kjeft. Tvert imot har vi tilbudt ham bistand og hjelp i forbindelse med denne saken, sier FpU-lederen til VG Nett.

Fredag holdt Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon sentralstyremøte. Der ble det konkludert med at Vanebos håndterte saken på en tilfredsstillende måte.