Etter hvert som fergestrekninger og broer ble stengt, flyavganger kansellert og transportbåter lagt til kai, var det mange som hadde begynt å forberede seg på en julaften uten kort og pakker.

— Vi fryktet at vi ikke skulle få all posten frem i år, sier pressesjef i Posten Norge, Eva Brattholm.

I tillegg til skikkelig ruskevær langs kysten, bød også en svært skriveglad befolkning på utfordringer.

— Vi har opplevd enorme volumer med julepost i år. Ved brevsenteret i Oslo ble hele 5,5 millioner sendinger sortert den 21. desember.

I postverkets 360 år har det aldri blitt sortert tilsvarende mengder post på en dag. Brattholm bekrefter at postkortenes tid ikke er fordi, til tross for e-postens inntog i hus og hjem.

— Høykonjunktur og internetthandel er nok likevel hovedårsaken til disse mengdene med post. Det er mange bedrifter som sender julepost i år, sier hun.

Hver eneste kveld før jul måtte Posten sette inn 200 ekstravikarer for å få det hele unna.

— I tillegg leide vi et eget fly hver dag den siste uken, sier Brattholm.

På grunn av ruskevær i nord, måtte Posten til slutt også leie helikopter for å få posten frem til innbyggerne på øyen Røst i Nordland.

— Posten må frem, og det er vår hovedoppgave, understreker Brattholm.

I sekstiden på lille julaften gikk de siste ekstravikarene hjem, og ifølge Postens pressesjef var da all posten trygt av gårde.

— Det kan selvfølgelig være at det står en container igjen et sted, men vi tror de aller fleste fikk juleposten sin. Det gikk mye bedre enn vi fryktet, sier en lettet Brattholm.