— Dette er komisk. Historien viser jo at sikkerhetssjekken ikke virker som den skal, sier Odd Harald Hauge til TV 2 Nettavisen.

Han var på tur tilbake fra Svalbard til Oslo da han glemte at signalpistolen og patroner lå i en sidelomme i tursekken.

På Svalbard la han tursekken sammen med annen håndbagasje til gjennomlysning før han gikk om bord. Ingen sa noe, og Hauge tok flyet til Tromsø. Der byttet han fly til Oslo, og ble stoppet i sikkerhetskontrollen og fratatt en kniv, men pistolen ble ikke oppdaget.

— Det var først da jeg kom hjem at jeg oppdaget pistolen. Jeg tenkte rett og slett ikke på at jeg hadde pistol i sekken, sier Hauge.

Avinor ser svært alvorlig på en slik sikkerhetsglipp, men ønsker ikke å forholde seg til denne spesielle saken før de har fått bevist at Hauge faktisk gikk gjennom sikkerhetskontrollen med pistolen.

— Vi stiller oss helt uforstående til at dette har skjedd. Vi må ha mer dokumentasjon på dette. Dette virker helt usannsynlig, sier informasjonssjef Ove Narvesen i Avinor til TV 2 Nettavisen.

Narvesen sier at gjennomlysningssystemet skal oppdage en pistol. Han synes det høres spesielt rart ut av kniven ble oppdaget og ikke pistolen.