Det er Adresseavisa som i dag forteller 11 år gamle Sanne Iselins sin fiskehistorie fra Tråvika. Det var søndag ettermiddag Sanne Iselin skulle vise mormor Ingrid sin fiskeplass på brygga på Tråsåvika camping i Skaun. Da fikk mormor øye på en stor fisk seks-syv meter fra land.

— Jeg siktet etter fisken, og traff halefinnen med kroken. Der hektet den seg fast, forteller Sanne Iselin til Adresseavisen.

Bare hodet veide 16 kilo

Breiflabben glefset iltert etter kroken mens den svømte inn mot land. Sanne Iselin fulgte etter, sprang langs berget og fikk etter hvert hjelp til å dra sværingen på land.

Faren kom til og fikk etter hvert tatt livet av den 134 centimeter lange og sprellende breiflabben med en stein.

Bare hodet på breiflabben veide 16 kilo. Bakstykket veide 7,5 kilo, og med sju-åtte meter rogn innabords kom de til at fisken veide rundt 28,5 kilo.

Sjelden på stang

Professor i genetikk og fiskebiologi ved Trondheim biologiske stasjon, Jarle Mork, blir overrasket når han hører denne fiskehistorien.

— Vi vet at det finnes stor breiflabb i Orkdalsfjorden, og det er blitt tatt fisker på 35 kilo. Men disse er tatt i garn og på dypt vann. Det å ta en så stor fisk på stang, og så klare å få den i land, er sjelden, sier Mork til Adresseavisen.

Breiflabben trives best på dypt vann. Men sommers tid kan den også komme opp på grunnere vann. Breiflabben som ble tatt i Tråsåvika svømte rundt bare seks-sju meter fra land.

BREIFLABB: Breiflabben trives best på dypt vann. Men sommers tid kan den også komme opp på grunnere vann.
Tegning: Eksportutv. for fisk / Pål T. Sundhell