– Jeg har i alle år håpet på å finne ringen igjen. Dette var veldig gledelig. Og veldig overraskende, sier Magnar Nilsen til Finnmark Dagblad.

Sammen med kona Signe gleder han seg over at de nå har begge ringene fra vielsen i 1949.

Magnar mistet gifteringen under innhøsting av fôr til husdyra høsten 1952. Til tross for intens leting, så lyktes han ikke med å finne ringen.

– Han var mange ganger tilbake og lette i det området der han mente han hadde mistet ringen, men han fant den aldri, forteller kona Signe.

Men da Stein Kristiansen fra Havøysund høre historien om den forsvunne gifteringen bestemte han seg for å gjøre et nytt forsøk på å finne den.

Kristiansen har leting med metallsøker som en av sine hobbyer og denne helga dro han for å lete etter ringen i Bakfjorden i Måsøy kommune. Søket ga etter hvert resultater. Sju, åtte centimeter nede i torva fant han en ring, og han visste at han hadde fått napp da han fant inskripsjonen «Din Signe» inne i ringen.

– Jeg skaffet meg en ny ring etter at jeg mistet den første, men den er ikke så fin som denne, sier Magnar, som allerede har satt den gamle ringen tilbake på fingeren igjen. Den passer fortsatt helt fint. Nå skal jeg ha den på, konstaterer han.