• Det er 50 prosent sjanse for at jeg kommer tilbake som statsminister, sa Kjell Magne Bondevik da han stemte i dag.

Som vanlig valgte Bondevik å stemme i Kvam krets i Molde, som er hans gamle skolekrets. Han kom dit sammen med ordfører i Molde og partikollega Rolf Myhre, og de ble mottatt av en entusiastisk ungeflokk utenfor Kvam skole.

— Røttene

— Det er her jeg har røttene mine, og jeg er innvalgt på Stortinget som representant fra Møre og Romsdal. Det er fint å komme tilbake til min egen krets på en så høytidelig dag som valgdagen, sier Bondevik til NTB.

Etter å ha stemt tok han flyet til Oslo, der han blant annet skal kommentere valgdagsmålingen og delta i partilederdebatten i natt.

En ny måling viser at 46 prosent av folket vil ha Bondevik som statsminister. Han sier at det er oppmuntrende, og at han gjerne vil tilbake i statsministerstolen. - Ikke så mye av personlige grunner, men for politikkens skyld, legger han til.

Gjennomslag

Har vi en mulighet til å få bedre gjennomslag for vår politikk i regjering enn utenfor, er det vårt mål. Men vi satser ikke på å danne regjering for enhver pris, sier Bondevik.

Han avviser Jaglands utspill om at Kristelig Folkeparti bør frede Arbeiderparti-regjeringen.

— Vi kan ikke frede Stoltenbergs regjering når vårt mål er å erstatte den, sier han.

Han er heller ikke så glad for at Arbeiderpartiet har forsøkt å skape et bilde av Kristelig Folkeparti som en støttespiller for en Høyre-dominert regjering som lener seg på Fremskrittspartiet. Bondevik holder fast på at Sentrum er hans alternativ.

Foto: Scanpix