Mohamed Ahssain (31) ble drept på nattklubben Club Kamikaze i Oslo, bekrefter politiet. Sikringen av tekniske spor kan bli vanskelig for etterforskerne.

Det var forklaringen til 24 år gamle Mohammad Usman Ali, som ble varetektsfengslet onsdag, som overbeviste politiet om at Club Kamikaze er åstedet der Ahssain ble drept.

Det var full fest i lokalene i helgen fram til væpnet politi sperret av lokalene og kastet ut alle gjestene like over midnatt, natt til søndag. Da var det allerede gått tre døgn siden drapet fant sted. Politiets sene start i etterforskningen kan ha gitt mange personer mulighet for fjerne spor fra ugjerningen.

– Vi har et åsted som kan være svært forurenset av spor fra av alle mulige ting som kan ha skjedd etter drapet, sier politiadvokat Sven T. Røer på spørsmål fra NTB.

Skiftet eier

I alt har politiet saumfart tre utesteder i jakten på åstedet. Mohamed Ahssain skal ha vært i ferd med å gå inn i driften av Mosquito og hadde solgt seg ut av Club Kamikaze for et millionbeløp. Kjøper skal ha vært den hoveddrapssiktede Chris Pham, som nylig byttet navn fra Minh Quang Pham. Nå forsøker politiet å finne ut om uenighet om betaling i form av svarte penger kan ha vært motiv for drapet.

Den drapsdømte 34-åringen, som også er eier eller medeier i to andre selskaper, skal ha vært jevnlig gjest på klubben i lengre tid når han var ute på permisjon fra Berg fengsel i Vestfold.

Næringsmiddeletaten i Oslo fikk beskjed allerede 19. februar melding om eierskifte i klubben, men opplyser at David Steinmann er oppgitt som eier av 100 prosent av aksjene i klubben. Det er spekulert på om 25-åringen har opptrådt som stråmann på vegne av Pham. På spørsmål fra NTB, nekter Steinmann å kommentere noe som helst rundt eierskiftet, men henviser til advokat André Kirkholm.

Advokaten var onsdag kveld ikke tilgjengelig på telefon.

Nekter for drap

Muhammad Usman Ali, som også er siktet for drapet på Mohamed Ahssain, ble onsdag varetektsfengslet i seks uker med brev— og besøksforbud. De første to ukene er i full isolasjon.

24-åringen, som er dømt for drap tidligere, var soningskamerat med den hovedsiktede Chris Pham i Berg fengsel. Pham ble tirsdag varetektsfengslet i åtte uker. 24-åringen skal i avhør ha erkjent at han var med da drapet ble begått, men nekter for at det var meningen å drepe Ahssain.

– Min klient erkjenner befatning med episoden og tok selv kontakt med politiet for å forklare seg. Det dreier seg som en betraktelig mindre alvorlig legemskrenkelse, og det er viktig for ham å få fram dette, sier advokatfullmektig Carl Philip Fleischer til NTB.

– Flere innblandet

Chris Pham har tatt på seg skylden for drapet, men politiet tror ikke han snakker sant. De mener flere personer står bak drapet, noe også 24-åringen bekrefter, men uten å nevne noen navn. Politiet har derfor ikke gitt opp teorien om at flere enn de to som er varetektsfengslet og de tre øvrige som er siktet i saken, kan bli trukket inn. Politiadvokat Røer har blant annet uttalt at etterforskerne tror det kan være bakmenn som kan stå bak overtakelsen av klubben.

Miljøet rundt nattklubbene i Oslo er beskrevet som svært uryddige og lite oversiktlig og med mye svarte penger på vandring. Både politiet og næringsmiddeletaten i kommunen har indikasjoner på at personer med plettfri vandel på ulike måter låner ut navnet sitt til kontrakter.

Slik kan andre som er ilagt konkurskarantene, eller som er domfelt for kriminelle forhold, fortsatt drive i bransjen anonymt.

ÅSTEDET: Mohamed Ahssain ble drept på utestedet Kamikaze onsdag, bekrefter politiet. Utestedet ble ikke stengt før natt til søndag, noe som kan gjøre det vanskelig å finne spor.
Johansen, Erik
BLOMSTER: Venner, slektninger og kjente av drapsofferet Mohamed Ahssain har lagt ned blomster utenfor Kamikaze, som viser segå være stedet der han ble drept.
Johansen, Erik