Bryllupsfesten i Stiftsgården er anslått å vare til rundt klokken 2, men vil trolig fortsette enda lengre, melder NRK.

På et ukjent tidspunkt vil brudeparet foreta sitt tradisjonelle forsvinningsnummer — og dra ut i verden på bryllupsferie. Hemmelighetsskremmeriet rundt ferien er som vanlig stort.

Kronprins Haakon og Mette-Marit dro fra Oslo med Kongeskipet, men ble til pressens skuffelse satt av før skipet ankom København. Senere dukket paret opp i Tyskland.

Drømmebryllupet

Sikkert er det ihvertfall at Märtha Louise og Ari vil ha gode minner fra den vakre vielsen i Nidarosdomen.

Paret så betatt på hverandre mens Sissel Kyrkjebø sang så "Lær meg å kjenne dine veie".

Beveget grep prinsessen Ari Behns hånd mens biskop Finn Wagle innledet kirkens faste vielsesritual med bibeltekster.

"Verden er vakrere med dere!" sa biskopen deretter i sin vigselstale.

— I et likeverdig fellesskap har dere erobret land for en felles fremtid. Og dere gjør det på en slik betagende måte: To unge mennesker med en sjelden evne til å sette ord på sine følelser for hverandre og være hos hverandre med et kjærlighetens overskudd, med hengivenhet og respekt, sier biskopen til paret i Nidarosdomen.

Biskopen avsluttet talen med en bønn som brudeparet selv har skrevet.

Hele talen kan du lese på nettstedet Kirken.no.

Høyt og tydelig JA

Begge to svarte høyt og tydelig JA på spørsmålet om de ville ta hverandre til ektefelle. Også Ari Behn var tydelig rørt under seansen. De to så hverandre dypt inn i øynene. Nøyaktig klokken 16.46 var de gift.

Deretter ble brudeparet høytidelig velsignet av biskopen, før Edvard Griegs "Våren" ble fremført av Nidarosdomens jentekor.

Kysset

Brudeparet tørket til slutt tårene og begynte den lange vandringen nedover Nidarosdomens midtgang. Märthas tre meter lange brudeslør skapte ingen problemer.

På trappen ble Märtha og Ari møtt av en enorm jubel fra titusenvis av mennesker som hadde fulgt vielsen på storskjerm. Før døren åpnet seg var det trampeklapp. Og publikum fikk snart alle ventet på: Kysset.

I tre sekunder kysset de to hverandre, men folket ropte på mer.

Gikk 700 meter

Med brudeparet i spissen gikk så de kongelige den 690 meter lange veien fra Nidarosdomen. Langs hele ruten var det stappfullt av folk, svært mange fikk se brudeparet og de prominente gjestene på nært hold. Aller størst jubel var det på torget, der det må ha vært minst ti tusen mennesker samlet.

Mette-Marit gikk ikke sammen med Haakon, trolig fordi hun fortsatt må være forsiktig med å oppholde seg utendørs etter solforbrenningen.

Etter en halv time ankom brudeparet Stiftsgården. Der vanket det et nytt tresekunders kyss — til publikums store jubel.