Politiet mener eiendomsinvestoren har leid ut leiligheter til bordeller. Han ble pågrepet da politiet tirsdag morgen slo til mot den 51-år gamle investorens kontorlokaler og leiligheter på elleve ulike adresser i hovedstaden.

To andre personer ble også pågrepet i Oslo-aksjonen: Eiendomsinvestorens sønn i 20-årene og en kvinne. Kvinnens er siktet for heleri.

Bordellsjef på frifot

Oslo-aksjonen var samordnet og ble gjennomført samtidig med tilsvarende politiaksjoner i Bergen og Göteborg.

I Bergen ble fem personer pågrepet og siktet for menneskehandel etter en aksjon der politiet stormet et lokale i byens sentrum.

I tillegg er en kvinne siktet, men hun var onsdag fortsatt på frifot. Kvinnen har etnisk bakgrunn fra Thailand, og skal ha driftet virksomheten i lokalet som ble stormet i Bergen. Politiet ville onsdag ikke fortelle om de vet hvor kvinnen befinner seg.

I Göteborg ble to personer pågrepet.

Bordellsjef på frifot

De fem pågrepne etter aksjonen i Bergen, blir framstilt for varetektsfengsling torsdag, sier politiadvokat Steinar Andersen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Eieren av lokalet som ble stormet i Bergen, er ikke i politiets søkelys, ifølge Andersen.

Politiet mener de siktede i bordellsaken har operert som en organisert kriminell gruppe, og at flere av de involverte er kommet fra Thailand til Bergen via Sverige.

Andersen bekrefter at det som ledd i politiaksjonen i Bergen, også er gjennomført ransakelser på andre adresser enn lokalet som ble stormet i Bergen sentrum.

– Skjønner ikke

I Oslo fortsatte onsdag politiavhørene av den halliksiktede eiendomsinvestoren. Han har ikke erkjent straffskyld, ifølge politiinspektør Stensrud

51-åringens advokat, Tor Even Gjendem, sier hans klient ikke skjønner hvorfor han er pågrepet og siktet:

– Som gårdeier har han opptrådt korrekt. Han har konsekvent tatt rettslige skritt når han har fått tips om at det kunne foregå bordellvirksomhet i leiligheter han leier ut, ifølge advokat Gjendem.

– Når han har hatt tilstrekkelig grunnlag for å ta rettslige skritt, har han gjort det. På denne bakgrunn skjønner han ikke hvorfor han er pågrepet, sier Gjendem til NTB.

– Har undersøkt

Advokat Gjendem sier hans klient har gjort undersøkelser i de tilfeller han har fått tips fra beboere eller andre om ulovlig virksomhet.

– Der tipsene har dreid seg om selskaper som leier av ham, er det tatt kontakt med det aktuelle selskapets advokat som har bekreftet at det ikke foregår en slik virksomhet som det er tipset om. Da er det vanskelig for min klient å si opp kontrakten, sier Gjendem.