Mannen erkjente de faktiske forholdene rundt drapet da han ble fremstilt for varetektsfengsling i Trondheim tingrett lørdag formiddag.

Han erkjenner ikke straffskyld, fordi han mener han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

21-åringen skal i mange år ha slitt med alvorlige psykiske problemer og har vært i kontakt med psykiatrien.

– Vi skal utnevne to sakkyndige som skal vurdere den psykiske tilstanden til siktede og undersøke om han er tilregnelig, sier politiadvokat Sindre Stave i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Drept med slag og stikk

Foreldrene til 21-åringen ble drept med slag— og stikkvåpen. Ifølge Stave ble drapene utløst av en krangel.

– Det gjenstår ganske mye etterforskning før vi får en god oversikt over hendelsesforløpet og over hva som skjedde i forkant av drapet. Vi regner med å ha nye avhør av siktede på tirsdag, og da får vi nok flere svar, sier Stave.

21-åringens forsvarer, Torfinn Svanem, bekrefter at det har vært en langvarig krangel mellom den siktede og foreldrene i forkant av drapene.

– Jeg kan ikke gå nærmere inn på hva som skjedde i forkant av drapet og motivet, men min klient ønsker å forklare seg nærmere om det som har skjedd overfor politiet, sannsynligvis i løpet av uka, sier Svanem.

– Svært lei seg

21-åringen samtykket selv til varetektsfengslingen på fire uker. I to av ukene får han brev-, medie- og besøksforbud. En uke er i isolasjon.

– Han har det veldig tungt og er svært lei seg for den tragedien han har forårsaket, sier forsvareren.

Den siktede 21-åringen ringte selv politiet torsdag kveld og varslet om det som hadde skjedd i foreldrenes bolig. Han sto og ventet i Kyrksæterøra sentrum til politiet kom og pågrep ham.

De drepte foreldrene er norske statsborgere. 21-åringen er ikke tidligere straffedømt. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling lørdag, og politiet vil be om at han fengsles i fire uker.