Siden høsten 2003 skal familien fra Afghanistan ha levd i frykt for den voldelige faren og ektemannen. Ifølge siktelsen skal han flere ganger ha slått konen og barna, og truet med å ta dem med tilbake til Afghanistan og drepe dem der.

51-åringen nekter for å ha truet eller vært voldelig mot familien, men retten mener det er grunn til å mistenke ham. Lørdag ble han varetektsfengslet i fire uker.

Familiefaren er siktet for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Den svært så røslige mannen skal ha slått den 22 år gamle datteren i hodet slik at hun måtte på sykehus, og ved en annen anledning skal han ha sittet over henne og tatt kvelertak.

Også konen havnet på sykehus da hun ifølge politiet ble slått i magen mens hun var gravid. Deres elleve år gamle datter skal dessuten ha blitt slått i hodet med en gjenstand.

— Vi mener det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter fordi volden og truslene har gått utover hele familien, sier aktor i saken, politiadvokat Steinar Andersen.

Det er den ene av mannens døtre som har anmeldt saken. En kommuneansatt med ansvar for flyktninger har også forklart seg for politiet.

— Vedkommende har fulgt familien og hatt jevnlig kontakt med den. Hennes forklaring underbygger at det har vært en del voldsepisoder i hjemmet, sier Andersen.

51-åringen skal ha forklart at skadene på barna har skjedd ved lek, blant annet ved at en av sønnene har slått datteren i hodet med et støvsugerrør.

Mannens forsvarer, advokat Steinar Yndestad, mente besøksforbud eller meldeplikt ville være tilstrekkelig i stedet for varetekt, men fikk altså ikke medhold.