Stian Olsens fem år gamle datter var blant barna som var til stede ved samlingsstunden i Dravhaug barnehage i Sola kommune tirsdag, der en tallerken med blod ble sendt rundt mellom barna.

I dag, fredag, har den lille datteren hans vært hos legen for å ta blodprøve. Nå venter de på resultatet. Stian Olsen er også FAU-representant i Dravhaug barnehage.

Sendte rundt tallerken

— Datter mi fortalte til oss hjemme at hun hadde smakt på blodet som lå på en tallerken, sier Olsen til Stavanger Aftenblad.

Den voksne hadde under samlinga, sendt rundt en tallerken med blodet på. Noen av barna tok på blodet. Da noen spurte om hvordan de skulle bli kvitt blodflekkene etterpå, sa hun at hun selv pleide å slikke det vekk. Det var det vi ble fortalt i barnehagen, sier Stian Olsen. Og datter hans hadde altså smakt. Et annet barn skal visstnok også ha fortalt at hun hadde gjort det samme.

En ansatt ved Dravhaug barnehage i Sola kommune ble oppsagt på dagen etter at hun lot småbarn smake på hennes eget blod.

Hadde med blod til barnehagen

Det var nå sist tirsdag at ei av de ansatte i barnehagen hadde med seg sitt eget blod til Dravhaug barnehage i Sola kommune. I en samlingsstund med 12 barn i alderen fra tre til seks år, hadde hun vist dem blodet sitt som hun hadde med seg i et blodprøveglass. Minst ett av barna smakte på blodet Men hun har i ettertid, ifølge barnehageleder Inger Lise Andersen, ikke kunne klargjøre eller erindre om flere andre hadde smakt på blodet.

Da ledelsen i barnehagen med kjent med dette dagen etter, ble den ansatte kvinnen sagt opp med øyeblikkelig virkning. Smittevernoverlegen i Sola kommune ble varslet, det samme ble også barnehageledelsen i kommunen, og det var sistnevnte som anbefalte at kvinnen ble sagt opp.

Foreldrene er rystet

Stian Olsen sier at alle foreldrene er rystet og oppbrakt over at slikt noe kan skje.

— Selv om de fleste ikke har smakt på blodet, så har omtrent alle tatt på det, og det er jo ikke bra hvis de har skrubbsår eller rifter på hendene. Men heldigvis er sjansene små for at barna skal ha blitt smittet på denne måten. Alle tenker jo på heptatitt eller HIV, men sjansene for å bli smittet skal jo heldigvis være ganske små. Den tidligere ansatte har nå også avlagt ny blodprøve, så vi får avvente situasjonen.

Fornøyd med barnehagen

Han forteller at foreldrene er fornøyd med den måten ledelsen i barnehagen har taklet situasjonen på.

— De har vist ansvar og har fortalt det de visste. Og samtlige foreldre er lettet over at den barnehageansatte ble sagt opp med øyeblikkelig virkning. tilføyer Stian Olsen.