1. Innse at du kan klare det. Du er ikke noe annerledes enn andre, og den eneste personen som kan få deg til å røyke den neste sigaretten, er du.

2. Du gir ikke avkall på noe som helst, men har enorme positive gevinster i vente — du vil nyte de gode stundene mer, og føle deg mindre elendig i vonde stunder.

3. Det er ikke noe som heter «bare én sigarett». Røyking er en stoffavhengighet og en kjedereaksjon. Det siste Allen Carr sier til sine klienter, er: «Husk, du må aldri røyke en eneste sigarett igjen».

4. Betrakt røyking som stoffavhengighet, ikke som en sosial vane som kanskje kan skade deg. I likhet med alle andre sykdommer blir den verre og verre - derfor er det letteste tidspunktet å helbrede den på akkurat nå.

5. Lag et skille mellom sykdommen (den kjemiske avhengigheten) og den sinnstilstanden man finner hos en røyker og en ikke-røyker. En ikke-røyker er en som ikke gjør det. Når du har tatt din endelige avgjørelse om at du har røykt din siste sigarett, tilhører du denne gruppen - og bør fryde deg over det! Ikke sitt og heng med hodet og vent på at den kjemiske avhengigheten skal forsvinne.