Politiet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp måtte trå til flere steder i landet natt til søndag for å finne alle de savnede personene. En heseblesende natt ga positivt resultat, og de savnede i fire leteaksjoner kom til rette.

Men en femte leteaksjon pågikk søndag ettermiddag fortsatt etter en seilbåt som er meldt savnet. Båten med to menn og en kvinne fra Asker om bord ble meldt savnet klokken 10 søndag formiddag da den ikke kom fram til Arendal til avtalt tid. Den 31 fot store seilbåten skulle seile fra Skagen til Arendal.

Søvernets operative kommando i Århus i Danmark leter søndag ettermiddag etter båten, men har hittil ikke funnet spor etter den. Hovedredningssentralen for Sør-Norge melder om pent vær i Skagerrak. De søker etter båten med et redningshelikopter og et fly.

— Vi vil i hvert fall fortsette søket til det blir mørkt, opplyser redningsleder Trygve Sveen til NTB.

Multeplukker funnet

En kvinnelig multeplukker i 50-årene kom til rette i god behold i Teverdalen i Meråker i Nord-Trøndelag natt til søndag. Hun ble meldt savnet lørdag kveld etter at hun ikke kom bort fra følge sitt.

— Hun kom seg ned til folk selv, forteller vaktsjef Arne Henrik Ulvin ved lensmannskontoret i Stjørdal til NTB.

Kvinnen så politiets nødbluss og hørte sirener fra tjenestebilen og orienterte seg dermed ved hjelp av lyd og lys.

Gikk seg bort på kveldstur

En 69 år gammel mann og hans fem år gamle barnebarn, som var meldt savnet i Alvdal i Hedmark, kom til rette av seg selv like før klokken 8 søndag morgen.

De to la ut på en skogstur lørdag kveld.

— Femåringen og hans bestefar skulle gå fra et tjern til Aursjøbekksetra i Alvdal, en tur som normalt skulle ta en time, forklarer politioverkonstabel Fredrik Thompson hos lensmannen i Tynset til NTB.

Et Sea King-helikopter ble satt inn i letingen sammen med mannskaper fra Tynset lensmannskontor og Røde Kors.

Overrasket av tåke

To kvinner i 30-årene ble funnet i god behold søndag formiddag i Modalen i Hordaland. De ble meldt savnet natt til søndag etter at de ikke kom hjem fra en fjelltur.

— De to var blitt overrasket av tåke, og hadde tatt seg inn i en hytte og overnattet der, opplyser operasjonsleder Magne Fauskanger i Hordaland politidistrikt til NTB.

Mannskaper fra Røde Kors og politiet deltok i leteaksjonen.

Forsvant på Hardangervidda

En 43 år gammel mann kom til rette søndag ettermiddag. Han ble meldt savnet av kamerater da han ikke dukket opp etter en tur ved Dyragut på Hardangervidda lørdag. Letemannskaper søkte etter mannen gjennom hele natten.

43-åringen overnattet i en hytte og da morgenen kom fikk han hjelp av andre turgåere til å finne tilbake til turkameratene.

(NTB)