Ulykken i Eiksundtunnelen på Sunnmøre søndag kveld fikk et tragisk utfall. Fire av de fem dødsofrene kom fra Ørsta kommune, og mange familier er rammet.

– Det er ei tragisk ulykke som har rammet Ørsta-bygda. Det er en trist dag, det har vært ei trist natt og det blir noen triste dager framover. Når fire unge personer fra samme sted omkommer, blir det ekstra tragisk, sier ordfører i Ørsta kommune, Gudny Fagerhol (Ap) til NTB.

Fagerhol leder kommunens krisearbeid.

Samles i kulturhuset Mandag inviteres det til samling i kommunens kulturhus. Her kan alle som ønsker det, møtes. Krisegruppa, prest, politisk ledelse og politiet vil også være til stede.

– Noe av det viktigste nå er informasjon, og riktig informasjon. Det er mange som har spørsmål, sier Fagerhol, som selv kjenner familiene til de omkomne fra Ørsta.

Hun fikk beskjed om ulykken ved 23-tiden søndag.

– Selv om ingen er identifisert, vet vi hvem det er. Nå må vi ta vare på hverandre og ta én dag av gangen, sier Fagerhol.

Ukjent årsak Politiet vet ennå ikke årsaken til at de to bilene kolliderte i Eiksundtunnelen. Tunnelen gjenåpnet klokka 6.30 mandag morgen.

– Etterforskningen pågår stadig. Vi vil avhøre vitner, og også identifiseringsarbeidet gjenstår, sier Trygve Ødegård, operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, til NTB.

Flere personer skal ha vært vitner til ulykken i den 7,7 kilometer lange og på det meste 287 meter dype, undersjøiske tunnelen. Etter kollisjonen, på tunnelens dypeste punkt, tok den ene bilen fyr.

– Det var personer som kom til stedet og forsøkte å hjelpe til, men de måtte gi opp på grunn av varmen, sier Ødegård.

Full utrykning Politiet ble varslet om ulykken klokken 21.12 søndag kveld. På grunn av voldsom varme og tett røyk fra brannen tok det tid før redningsmannskaper fikk hentet ut de omkomne.

Alt tilgjengelig mannskap fra brannvesenet i Ørsta, Volda og Ulstein rykket ut til tunnelen, og det var også full utrykning fra politi og sykehus.

Eiksundtunnelen er en topp moderne tunnel med 68 nødstasjoner med telefoner som varsler veitrafikksentralen så snart noen løfter av røret.

Vis større kart

Svein Ove Ekornesvåg