Det er ingen hemmelighet at den spanske kronprinsen i flere år har hatt et godt øye til Oslo-jenta Eva Sannum. Felipe har flere ganger vært i Oslo på privat besøk for å hilse på sin venninne og hennes familie. Paret har også truffet kronprins Haakon og Mette-Marit når de har vært her sammen.

Selv om Slottet ikke vil offentliggjøre hvem som står på gjestelisten til ungdomsfesten på Skaugum torsdag kveld, er det grunn til å tro at både Eva Sannum og Ari Behn er blant de inviterte.

Kort visitt

Prins Charles og det belgiske kongeparet kommer på en svært kort visitt i forbindelse med bryllupet. De tre skal bare være til stede under vielsen i Domkirken, og reiser tilbake til sine hjemland før bryllupsmiddagen på Slottet.

Heller ikke kronprins Frederik, som er brudgommens forlover, kommer før lørdag. Men han har ingen planer om å dra hjem før bryllupsfesten er over. Hans bror prins Joachim og prinsesse Alexandra kommer imidlertid til ungdomsfesten torsdag. Det gjør også det fleste andre kongelige ungdommene, blant dem tronarvingen og hennes to søsken fra Sverige.

De nordiske statsoverhodene som er invitert til bryllupet, kommer fredag formiddag.

Ingen «Impulser» for brudeparet

Det er kongeparet og prinsesse Märtha Louise som vil ta imot sine kongelige og andre tilreisende gjester til visning og bespisning på Høvikodden lørdag formiddag. Brudeparet skal ifølge programmet ikke være til stede. I tråd med gammel tradisjon skal ikke de se hverandre før i kirken på bryllupsdagen.

Dronningen skal vise gjestene sin egen utstilling «Impulser» og etterpå spiser følget lunsj på restaurant Bølgen og Moi på Henie-Onstad Kunstsenter.

Mange husker kanskje at det nettopp var her kong Olav og kronprins Harald tok sine gjester med i 1968. Den gang var også bruden med, men det var fordi besøket på Høvikodden var lagt til 28. august, dagen før bryllupet.

Spanias kronprins Felipe kommer til Oslo allerede onsdag.