Helsedirektoratet endrer kostrådene når det gjelder hvor mye fet fisk man kan spise ukentlig, etter at ansatte i direktoratet har gjennomgått reglene på nytt.

Tidligere denne uken kom det frem at et kostholdsråd fra Vitenskapskomiteen for mattrygghet i 2006 om inntak av fet fisk, aldri kom med i de offisielle anbefalingene fra helsemyndighetene.

Nå bekrefter fungerende helsedirektør Knut-Inge Klepp overfor Dagbladet at kostholdsrådene endres.

Det nye og offisielle rådet vil komme til å lyde slik:

«Unge kvinner og gravide anbefales å spise to til tre fiskemåltider i uken, hvorav halvparten bør være fet fisk. Vi presiserer at en skal holde seg innenfor to måltider fet fisk, som for eksempel laks.»

— Vi ser at det er behov for presiseringer overfor gravide og unge kvinner. Vi ser at våre råd kan skape usikkerhet, og vi ønsker å være så tydelige som mulig, sier Klepp.