Ordfører Trude Drevland lanserte sine tanker om å markere at statsministeren er fra Bergen med å ta med to trommeslagere fra Dræggen buekorps til Oslo i går.

Slik svarte byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland:

«Hmmm.... Kan buekorps virkelig være nødvendig? Hva om vi spiller 'Eg tok min nystemte' fra rådhusklokkene isteden??»

Siden har ordføreren droppet sine planer, mens Røsland har gjort alvor av sine tanker.

— I dag får Norge statsminister fra Bergen, og Oslo rådhus markerer det ved spilling av Bergensiania (Jeg tok min Nystemte) fra rådhusklokkene kl 12, skrev Røsland på Twitter klokken 9.30 onsdag.

Slik begrunner han valget:

— Jeg fikk i går høre at det er 78 år siden det har vært en statsminster fra Bergen. Derfor er det en hyggelig gest å spille den fra Oslo rådhus. Dette kommer de fleste i sentrum til å høre, for rådhusklokkene spiller høyt.

— 78 år krever en viss markering. Jeg var faktisk ikke klar over at det var så lenge siden. Og så hører det med at jeg selv er halvt bergenser. Min far kommer derfra. Jeg har måtte reise meg under avspilling av denne sangen før.

- Hva synes du om statsrådslisten?

— Den synes jeg er veldig solid. Jeg tror det er bra med nye ansikter. Det blir bra for Norge. Og så er det veldig positivt at Monica kommer til byen. Hun kjenner utfordringene i store, norske byer godt. Selv om hun ikke blir kommunalminister, så er det alltid fordel at vi har statsråder med den kunnskapen.

Byrådslederen Twitter.JPG
sz576742.jpg
Samfoto