— Utspillet har nok slått ganske hardt for mange. Men samtidig vil vi takke statsråden for at han umiddelbart etter finansminister Kristin Halvorsens (SV) finanstale lovet støtte til en landsomfattende fattigdomskonferanse på nyåret, sier Ben Borgen, leder av Fellesaksjonen mot fattigdom, til NTB.

Løftet om støtte kom umiddelbart etter at Fellesaksjonen, som den første instans etter valget, ble mottatt av nyutnevnt stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap).

Han signaliserte at han ville ta saken opp med Bjarne Håkon Hanssen og hans departement.

Lovet støtte - Fellesaksjonen mot fattigdom ble derfor meget fornøyd da Hanssen lovet slik støtte, sier Ben Borgen, som har valgt å sende et «åpent brev» til statsråden i sakens anledning.

Borgen opplyser at konferansen vil bli holdt i månedsskiftet januar/februar og at alle organisasjoner som jobber med fattigdomsbekjempelse, vil bli invitert.

— Denne støtten gjør det mulig for alle som jobber for og med de fattige, sammen med de fattige sjøl, å være medspillere, slik regjeringen Stoltenberg etterlyser i Soria Moria-erklæringen, sier Borgen.

I det åpne brevet inviterer Fellesaksjonen alle aktuelle statsråder og departementer til konferansen, som vil gi mange innspill og være ledd i en forberedelse til budsjettarbeidet for 2007.

Velferdskontrakter Men Fellesaksjonen akter å smi mens jernet er varmt. Allerede til helgen arrangerer alliansen en to dagers konferanse i Tøyenkirken, som er stilt til rådighet av Oslo Bymisjon.

–Også der er Bjarne Håkon Hanssen hjertelig velkommen. Der blir tema velferdskontrakter, og det er vel nettopp det statsråden har snakket så varmt om når han vil ha folk opp om morran, sier Ben Borgen til NTB.

Han håper statsråden tar også den utfordringen på strak arm.

— Etter utspillet om å stå opp, er nok tilliten til statsråden nokså frynsete. Men nå har han mulighet til å rette opp inntrykket og utdype sitt syn nærmere. Han er velkommen som innleder og deltaker lørdag, sier Borgen.

Ben Borgen kan for øvrig røpe at han og flere andre fra fattig-Norge tirsdag morgen besøkte samme statsråd og serverte ministeren rundstykker og kaffe til frokost. Det var i regi av Otto Jespersen og Rikets Røst.

Men da var statsråden så søvnig at det var verken tid eller sted å innlede til debatt.

FOTO: ARNE NILSEN