Jon Tufto og NTB

Seks ankomster og seks avganger var innstilt da bt.no sjekket ruteoversikten klokken 09.35. Selv om dette er langt flere kanselleringer enn vanlig, er antallet omtrent halvparten så høyt som det har vært de siste par dagene.

For siste nytt om dagens ruter på Flesland, kan du sjekke Avinors nettsted.

Klokken 8 torsdag morgen var 39 SAS Braathens-avganger over hele landet innstilt på grunn av konflikten i selskapet.

Administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens opplyste onsdag kveld at de regnet med at ni av ti fly ville gå som normalt torsdag.

Tonen mellom flygere og ledelse er fortsatt svært anstrengt og flygerne vurderer nå å gå til arbeidsrettssak mot ledelsen i konsernet som de mener har brutt tariffavtalen.

— Dette blir jo en sak for Arbeidsretten. De notatene vi har fått fra de juridiske ekspertene våre sier at vi står godt i denne saken. Dermed trenger vi ikke å vente veldig lenge med å kjøre en sånn type sak, sier Jack Netskar, leder i norske SAS-flygeres forening til NRK.

Flygerne i Norge, Sverige og Danmark har en felles lønns- og arbeidsavtale med konsernet sentralt og hittil har flygerne i SAS forhandlet med ledelsen som en stor gruppe. SAS-ledelsen ønsker å splitte opp denne avtalen slik at flygerne i hvert land må forhandle hver for seg.

SAS Braathens