PER ANNAR HOLM

For politiet er det fremdeles helt uforståelig hvorfor 38-åringen forsøkte å utslette sin egen familie flere steder i Vestfold på lørdag.

Derfor fortsetter de å avhøre personer som kan kaste lys over hva faren gjorde i forkant av tragedien og helsetilstanden hans.

Drepte i alkorus

Alt tyder på at mannen var beruset da han drepte sin far, sønn og eks-kone med kniv, bekrefter politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt.

— Det er funnet en flaske brennevin på mannens bopel, og vitner har opplevd ham som påvirket, sier Sakrisvold.

Uenighet om samværsordningen er bare ett mulig motiv. 38-åringens 14 år gamle sønn skal ha vært mindre interessert i å besøke faren i Sandefjord de siste årene. Men forholdet mellom far og sønn skal heller ikke ha vært spesielt konfliktfylt, selv om faren for noen år siden lot være å levere tilbake sønnen som avtalt.

Politiet gjennomførte i går over 20 vitneavhør, også av 38-åringens fastlege. Det er ikke kommet frem noen opplysninger om at mannen skal ha vært i kontakt med psykiatrien de siste årene:

Voldstilfeller utenlands

— Etter hvert som vi arbeider oss igjennom saken, får vi stadig flere opplysninger, men kanskje er dette en sak vi aldri vil komme helt til bunns i. Vi er gjennom pressen blitt gjort kjent med noen voldsepisoder i utlandet, og venter på rapport om disse fra Kripos. Her hjemme kjenner vi bare til et trafikkforhold og en mindre episode fra Stavern, sier politiinspektøren.

For politiet har trippeldrapene vært en voldsom belastning. Politimannen som fant den døende Kristian Langaas i hagen, forsøkte å gi førstehjelp før han så måtte kjøre ambulansen til sykehuset. Deretter måtte han rykke videre for å delta i den væpnede aksjonen som endte med at 38-åringen til slutt skjøt seg.

Aftenposten/Bergens Tidende

SORG: Blomster og lys fotografert utenfor hjemmet til den 14 år gamle gutten som ble drept av sin far lørdag. I går var det flere minnestunder for de drepte, blant annet på skolen hvor 14-åringen var elev. FOTO: PEDER GJERSØE, SCANPIX.
GJERSØE, PEDER