Påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Jørgen Berner Torstensen, bekrefter overfor Aftenbladet.no at 26-åringen er mistenkt for uaktsom kjøring etter Vegtrafikklovens paragraf 3. Politiet tar sikte på å få avhørt mannen i løpet av dagen og han vil få tilbud om bistand fra advokat.

Ettersom 26-åringen er fra Burma og bare har bodd i Norge i noen få måneder, må han avhøres ved hjelp av tolk. Han er svært preget av det som har skjedd, og det er ikke sikkert at det lar seg gjøre å få ham avhørt i dag.

— En etterforsker hadde en veldig kort samtale med ham i helgen, men det var ikke særlig å bli klok på. Han kunne ikke si hva som hadde skjedd. Vi vet ikke om han var fører av bilen, men vi antar det. Han har sagt at han var i bilen da utforkjøringen skjedde, sier Torstensen til Aftenbladet.no.

Politiet vet heller ikke hvilken vei bilen kjørte utfor kaikanten på Tasta.

Skal snakke med familiemedlemmer Bilen må nødvendigvis hatt en viss fart da ulykken skjedde. Ved kanten er det en 19 centimeter høy skinne som skal hindre slike ulykker. Men det er ikke mye plass til å få bilen opp i fart der utforkjøringen skjedde.

Det er bare rundt 13 meter fra kanten og inn til en liten mur. Bilen kan derfor ikke ha kommet inn på kaiområdet i stor fart og så kjørt utfor.

Stavanger politistasjon har etablert en gruppe på tre taktiske etterforskere som skal arbeide med saken. I tillegg jobber krimteknikere med å undersøke bilen sammen med sakkyndige fra Statens vegvesen.

Politiet har avhørt redningsmannskaper og andre personer som kom til stedet etter at utforkjøringen hadde skjedd. Foruten avhør av 26-åringen skal politiet også snakke med familiemedlemmer.

Fortsatt livstruende Søndag kveld ble den 26 år gamle faren til to av barna i bilen utskrevet fra Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

Hans tre år gamle sønn og hans seks år gamle datter er fortsatt livstruende skadet. Gutten ligger på SUS, mens datteren ble sendt til Haukeland universitetssjukehus.

En 17-åring er også livstruende skadet. Også han ligger på SUS.

— Det er ingen endring i tilstanden til de to som er innlagt hos oss. De er begge fortsatt livstruende skadet, men tilstanden er for tiden stabil. Vi vet fortsatt ikke hvordan dette ender. Begge ligger i respirator, opplyser informasjonsrådgiver Cathrine Andresen ved SUS til Aftenbladet i formiddag.

Haukeland universitetssjukehus melder at situasjonen for seksåringen fortsatt er kritisk og at hun er under intensivbehandling.